Biskvitno pecivo z mareličnim prelivom
Biskvitno pecivo z mareličnim prelivom je rahlo pecivo, ki ga obogatimo s pudingom, ki je kuhan na mareličnem soku in dodaja pecivu svežino in zapeljiv videz. Pecivo se enostavno in hitro pripravi, le ohladiti ga je potrebno, preden se ga nareže in ponudi.
Pripomočki za biskvitno pecivo z mareličnim prelivom:
- mešalnik ali skleda in stepalo
- merica za tekočino
- tehtnica
- žlica
- pekač 40 x 27 cm
- pečica
- mikrovalovna pečica ali klasično kuhanje pudinga
- skleda za puding
- stepalo (metlica za mešanje)
Sestavine za biskvitno pecivo z mareličnim prelivom
Za biskvit:
- 6 jajc
- 100 g sladkorja
- 150 g pšenične moke tip 500
- 1 pecilni prašek
- 1 vanilin sladkor
- 20 g masla za pekač
Za marelični preliv:
- 1500 ml mareličnega soka ali gosti sok iz jabolk in breskev
- 4 vrečke vaniljevega pudinga
- 100 g sladkorja
Postopek priprave biskvitnega peciva z mareličnim prelivom
Za pripravo biskvita pripravimo vse sestavine, da bodo pri roki, potem pa najprej previdno ločimo beljake od rumenjakov.
Rumenjakom dodamo sladkor in vanilin sladkor ter jih mešamo, da se pričnejo peniti, nato dodamo moko in pecilni prašek in dobro premešamo, da ni več grudic moke in je testo gladko.
Beljake stepemo v trd sneg in dodamo masi za biskvitno testo.
S pomočjo metlice za ročno mešanje, na rahlo vmešamo sneg iz beljaka v biskvitno testo.
Maso za biskvitno testo preložimo v namaščen pekač, poravnamo in damo v vnaprej segreto pečico na 180 °C (ventilacija) za 45 minut, da se lepo zapeče.
Med pečenjem biskvita si pripravimo sestavine za marelični preliv. V skledo damo prašek za puding, sladkor in 10 žlic hladnega mareličnega soka, ki smo ga odvzeli od skupne količine. Sestavine za puding dobro zmešamo.
Marelični sok zavremo in vanj ob stalnem mešanju zakuhamo puding, ki smo ga poprej pripravili z manjšo količino mareličnega soka. Kuhamo po nasvetu proizvajalca pudinga. Še vroč kuhan puding prelijemo preko pečenega biskvita in enakomerno poravnamo preliv.
Biskvitno pecivo z mareličnim prelivom ohladimo najprej na sobni temperaturi, kdor ima rad hladnejše pecivo, pa lahko pecivo nato ohladi tudi v hladilniku.
Tako okusno biskvitno pecivo z mareličnim prelivom hladno narežemo na poljubno velike kose, pa želim vam dober tek.
Biskvitna peciva so hitro pripravljena in z majhnimi spremembami, vedno malo drugačna. Lučka Glaser
Poglejte še nekaj mojih receptov za biskvitna peciva:
- Lahka jabolčna pita.
- Slastno biskvitno pecivo s sadnim pudingom.
- Pijana nevesta.
- Janovo biskvitno pecivo.
- Ajdova rolada z borovnicami.
- Jogurtovo pecivo s poprovo meto.
- Pecivo lene gospodinje.
- Enostavno breskovo pecivo.
- Kakijeva pita.
- Potratna potica.
- Pecivo lene gospodinje z rozinami.
- Pecivo lene gospodinje z suhimi hruškami.
- Kutinova pita.
- Pecivo lene gospodinje z borovnicami.