Bučni vaflji
Print Friendly, PDF & Email

Zanimalo me je, kakšen okus bi imeli bučni vaflji in če ne poskusiš, ne veš, zato sem se lotila dela …
Okus je neverjeten, piko na i pa vafljem vsekakor dodajo začimbe kot so cimet, vanilja ter klinčki. Vaflji po spodnjem receptu so narejeni brez jajc in mlečnih izdelkov ter so zato primerno tudi za vse alergike oziroma tiste, ki teh živil ne uživajo.

Recept je enostaven, kuhanje in lupljenje buče traja malo več časa, a si tu čas lahko prihranite tako, da že en dan prej namensko skuhate malo več buče in jo nato uporabite v različnih receptih, tudi za bučne vaflje.

Bučni vaflji

Pripomočki za bučne vaflje

  • pekač  za vaflje
  • cedilo

Sestavine za bučne vaflje

za 2 osebi oz. 4 vaflje:

  • 100 g skuhane hokaido buče
  • 100 g pirine bele moke
  • 200 ml mineralne vode
  • 30 ml ovsenega napitka
  • 1 žlička mletega cimeta
  • 1/2 žličke vanilje v prahu
  • 1 žlička mletih klinčkov
  • 2 žlici olivnega olja (+ še malo za premaz pekača)
  • 1 žlička vinskega kamna
  • ščepec soli

Kako naredim bučne vaflje

Hokaido bučo najprej olupim in narežem na manjše kose, dam v posodo, zalijem z vodo, da je pokrita in pristavim na štedilnik, ko zavre, jo kuham cca. 10 – 15 minut, toliko, da postane mehka. Odlijem vodo in bučo zmehčam z vilicami ter jo še enkrat precedim skozi cedilo, da spusti tekočino.

bučni vaflji

V posodo stresem dobro pretlačeno hokaido bučo, olivno olje, pirino moko, vinski kamen, sol ter začimbe. Postopoma, med mešanjem, dolivam mineralno vodo ter ovsen napitek. Vse skupaj zmešam z metlico v zmes brez grudic.

bučni vaflji

Prižgem pekač za vaflje in ga namastim z olivnim oljem. Počakam, da se prižge zelena lučka, ki nakazuje, da je pekač dovolj segret (oziroma sledite navodilom vašega pekača). Maso za bučne vaflje z žlico razporedim po pekaču ter zaprem pekač. Počakam, da se spet prižge zelena lučka. Takrat vem, da so bučni vaflji že pečeni. Previdno jih odstranim z leseno lopatico in prenesem na krožnik. Postopek ponovim s preostalo maso.

bučni vaflji

Jaz si na vaflje namažem kokosov jogurt in marmelado iz črnega ribeza. Mmmmmm!

bučni vaflji

Dober tek!

Če imate radi vaflje, poskusite tudi:

In nekaj idej za domače namaze, ki se podajo tako na vaflje, kot tudi na kruh ali palačinke:

Ocena:
Skupaj: 0 Povprečno: 0]

spela

Že od malega zelo rada kuham. Veselje do kuhanja in peke mi je predala moja babi, ki je bila učiteljica gospodinjstva. Znala je speči najboljšo torto. Zelo uživam v dobrih in preprostih jedeh. Ker je imel moj sin alergijo na kravje mleko in jajca poizkušam kuhati in peči vse brez tega. S sinom velikokrat pečeva skupaj zato se trudim, da so moji recepti enostavni in zdravi.

Dodaj odgovor