Piškoti s čokolado in orehi – piškoti iz testomata
Print Friendly, PDF & Email

Piškoti s čokolado in orehi so piškoti iz testomata in so aromatični ter krhki. To so okusni piškoti za ljubitelje čokolade in orehov, pripravljeni so hitro in z malo domiselnosti si izberemo nam všečne oblike piškotov, tako bomo uživali v doma pripravljenih piškotih, ki med peko ogrejejo in odišavijo celotno stanovanje.

Doma pečene srčke (piškote) s čokolado in orehi bomo s lahko s ponosom postavili na mizo in jih ponudili najdražjim, lahko pa jih tudi spečemo več in pripravimo za pozorno darilo.

Srčki s čokolado in orehi - piškoti iz testomata

Pripomočki za pripravo piškotov s čokolado in orehi:

 • mešalnik za testo, lahko pa jih zmešamo ročno
 • pečica
 • pekač od pečice

Sestavine za pripravo piškotov s čokolado in orehi

Za 600 g piškotov s čokolado in orehi:

 • 250 g pšenične moke tip 500
 • 170 g masla sobne temperature
 • 90 g mletih orehov
 • 50 g čokolade v prahu
 • 60 g mletega sladkorja
 • 2 rumenjaka
 • 1 pecilni prašek
 • 1 vanilin sladkor

Priprava piškotov s čokolado in orehi

Pripravimo maslo, da je ogreto na sobno temperaturo, tako postane maslo mehko, da se lažje umeša v testo. Sedaj odtehtamo vse sestavine, ki jih potrebujemo, da bo priprava testa hitreje potekala in, da ne pozabimo dodati kakšne sestavine.

Najprej v posodo damo moko, maslo, mleti sladkor, mlete orehe, čokolado v prahu, rumenjaka, vanilin sladkor in pecilni prašek. Vse sestavine dobro pregnetemo, da je testo res dobro premešano, brez grudic, posodo s testom za 30 minut postavimo na hladno, da se bodo piškoti pri izdelavi lepše oblikovali.Srčki s čokolado in orehi - piškoti iz testomata

Napolnimo testomat, izberemo model, ki si ga želimo in pričnemo izdelovati piškote na kuhinjsko površino ali pa kar na pekač.

Če nimamo testomata, lahko ročno oblikujemo piškote, lahko naredimo rogljičke, kroglice … ali pa testo razvaljamo na kuhinjski površini, ki smo jo potresli z moko in izrežemo piškote z modelčki, kozarčki …

Srčki s čokolado in orehi - piškoti iz testomata

Na pekač naložene piškote s čokolado in orehi damo v ogreto navadno pečico na 180 °C in pečemo od 13 do 15 minut, ko se robovi piškotov rahlo obarvajo, so piškoti pečeni, piškote ohladimo na sobni temperaturi.

Srčki s čokolado in orehi - piškoti iz testomata

Ohlajene shranimo v dobro zaprto posodo, kjer so enako dobri še 3 tedne, da si jih lahko privoščite, kadar si zaželite.

Srčki s čokolado in orehi - piškoti iz testomata

Sladki prigrizki s kakovostnimi sestavinami vas napolnijo z veseljem in energijo. Lučka Glaser

Pripravila sem vam povezave za sladke prigrizke:

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 4.3]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor