Hrustljavo zapečene krvavice
Print Friendly, PDF & Email

Najrajši imam tiste, ki jih pripravijo pri moji tašči in tastu in, ki jih spečem v krušni peči. Če pa to ni mogoče, sem s časom ugotovila, kako jih speči v električni pečici, da je njihova skorja hrustljavo zapečena in okusna. Priprava krvavic ni pravzaprav nobena umetnost, a vedno me je jezilo, da po peki v pečici, skorjica ni bila nikoli hrustljavo zapečena. Tako to pravzaprav ni recept, je bolj nasvet, kako pripraviti hrustljavo zapečene krvavice. Upam, da komu pride prav.

hrustljavo-pecene-krvavice (5)

Pripomočki za pripravo hrustljavo zapečenih krvavic:

  • primerno velik pekač z višjim robom
  • električna pečica

Sestavine za pripravo hrustljavo zapečenih krvavic:

  • poljubna količina krvavic
  • malo olja

Postopek priprave hrustljavo zapečenih krvavic:

Pred samo peko naj bodo krvavice segrete na sobno temperaturo. Zato jih vsaj eno uro preden jih boste spekli vzemite iz hladilnika in jih pustite na kuhinjskem pulit, da se segrejejo. Tako ne bo temperaturnega šoka, ko jih bomo dali v ogreto pečico.

Pečico priklopimo in temperaturo nastavimo na 170 °C (ventilacijska pečica). Pekač malenkost naoljimo in vanj položimo krvavice.

hrustljavo-pecene-krvavice (3)

Ko je pečica segreta pekač s krvavicami potisnemo vanjo in pečemo 30-40 minut; nato pa, ali temperaturo pečice povečamo še za cca.10-20 °C (odvisno od zmogljivosti vaše pečice) in pečemo še 10-15 minut, zadnjih 5 minut vključimo še zgornje grelo, ali pa temperaturo pečice nastavimo na 200-210 °C in pečemo 15 minut pri tej temperaturi in hrustljavo zapečene krvavice so pripravljene.

hrustljavo-pecene-krvavice (5)

Krvavice med peko počijo ...

Zagotovo se vam je že kdaj zgodilo, da so vam krvavice med peko počile. Tudi meni. Zakaj je temu tako? Dokazane razlage nimam. Lahko pa vam povem moja opažanja – med peko mi počijo takrat, ko je njihov nadev bolj moker, oziroma sočen. Ali pa, če jih imam nekaj časa v zamrzovalniku in nato pečem odtaljene.

Nekateri jih, zato da jim ne bi počile med peko, pred peko nekajkrat prebodejo z zobotrebcem. Poskusite, morda vam bo pomagalo. Jaz sem to že poizkusila, pa so vseeno počile med peko.

Želim vam dober tek!

Ocena:
Skupaj: 76 Povprečno: 4.3]

Irena Trojar

Rada ustvarjam, pišem, vrtnarim ... Zelo rada pa tudi kuham. In ko kuham, rada eksperimentiram, se igram in ustvarjam povsem svoje jedi ... čisto vse pa začinim tudi z ljubeznijo. Upam, da vam bodo moji recepti všeč.

Dodaj odgovor