Domača vroča čokolada
Print Friendly, PDF & Email

Domača vroča čokolada je napitek, ki ga obožujemo in si ga lahko pripravimo kar doma. Priprava sploh ni zapletena in zelo kmalu se bomo lahko sladkali s pravo vročo čokolado, kot bi si jo privoščili v lokalu. Dodamo še cimet, smetano, rum, piškote … po želji. 🙂

Domača vroča čokolada

Pripomočki za domačo vročo čokolado

  • metlica za ročno stepanje

Sestavine za domačo vročo čokolado

Za približno 8-9 dl vroče čokolade:

  • 45 g koruznega škroba
  • 20 g kakava v prahu
  • ščep soli
  • 1/4 žličke cimeta v prahu
  • 60 g mlečne ali temne čokolade
  • 35 g sladkorja (lahko kokosovega ali običajnega)
  • 7 dl mleka ali rastlinskega napitka
  • po želji še stepena sladka smetana, rum, piškoti …

Postopek za domačo vročo čokolado

V skledici zmešamo 45 g koruznega škroba, 20 g kakava v prahu, ščep soli, 35 g sladkorja (lahko kokosovega ali običajnega), 1/4 žličke cimeta v prahu.

Domača vroča čokolada

Dolijemo 1 dl mleka ali malo več in dobro premešamo, da dobimo enotno maso brez grudic. Delamo tako, kot bi kuhali puding.

Domača vroča čokolada

Preostalo mleko zlijemo v večjo posodo in jo pristavimo na štedilnik. Na zmernem ognju mleko nežno segrejemo skoraj do vretja. Nato vanj vlijemo čokoladno zmes.

Domača vroča čokolada

Za zmerni temperaturi mešamo z metlico in kuhamo nekaj minutk, da se slasten napitek začne gostiti.

Domača vroča čokolada

Ko je vroča čokolada kuhana, vanjo vmešamo še 60 g temne ali mlečne čokolade, ki jo naribamo ali še bolje kar sesekljamo.

Domača vroča čokolada

Vročo čokolado obogatimo z žličko ruma ali stepene sladke smetane, lahko pa čeznjo posujemo še malo cimeta. Čokoladni napitek nalijemo v skodelice in postrežemo s piškoti.

Domača vroča čokolada

Če imate radi sladke napitke, poskusite še:

Ocena:
Skupaj: 0 Povprečno: 0]

Kuhartnica

Za imenom Kuhartnica ustvarjam Deja Horvat. Rada kuham, pečem, fotografiram in preživljam čas s svojo družino, v katero spadata tudi dva mačka. Naša družina ima zelo raznolike želje glede prehrane (pa sem niti ne štejem mačkov :)), zato vsak dan kuham vsaj dve različici kosila. Kuhanje za različne okuse mi je v izziv, zato se med mojimi recepti najdejo ideje za mesojedce, vegetarijance in vegane.

Dodaj odgovor