Popolno pečena svinjska rebra
Print Friendly, PDF & Email

Poznate skrivnosti, kako speči najbolj popolna svinjska rebra? Tista mehka, ki kar same razpadejo od kosti in so uspešnica na vsakem dogodku, kjer imamo ljubitelje mesa? Danes vam zaupam nekaj skrivnosti in tudi vi boste spekli takšna rebra, ki bodo hit na zabavah ali praznovanjih.

popolno pečena svinjska rebra

Pripomočki za popolno pečena svinjska rebra:

  • velik pekač od pečice
  • alu folija

Sestavine za popolno pečena svinjska rebra (za 12 oseb):

  • 3 kg kvalitetnih, ne preveč mastnih svinjskih reber v kosu (s kožo ali brez)
  • pest soli
  • poper
  • timijan
  • mleti česen
  • olje

Postopek priprave za popolno pečena svinjska rebra:

Svinjska rebra ne potrebujejo veliko začimb, potrebujemo le kvaliteten kos mesa, ki ne sme biti preveč masten in le nekaj sestavin, s katerimi meso izboljšamo.  Rebra bodo veliko boljša, če bomo dali peči naenkrat velik kos, zato je ta jed še posebej primerna za večje zabave oziroma praznovanja. Računati moramo nekje 25 dag mesa na osebo. Naslednja skrivnost je ta, da meso začinimo in pripravimo že 24 ur prej. Torej, meso damo na pekač, posolimo, popopramo, dodamo mleti česen in timijan in nalijemo čez malo olja. Nato pokrijemo z alu folijo in pustimo počivati na hladnem. Če smo kupili rebra s kožo, jo moramo prej po vrhu malo zarezati v obliki majhnih kvadratov.

popolno pečena svinjska rebra 1Po 24 urah (pustimo lahko tudi samo čez noč, če se nam mudi) odstranimo folijo in damo rebra peči. Še ena skrivnost pečenja reber je počasno pečenje. Rebra pečemo na 180 stopinjah Celzija približno 2 uri. Vmes jih vsake toliko zalijemo z malo vode in sokom, ki se nabira na dnu pekača. Ko so rebra pečena, jih pustimo nekaj časa počivati v pečici, da bodo še boljša.

popolno pečena svinjska rebra 3

Rebra lahko jemo tako mlačna kot tudi hladna zraven različnih prilog, kot so kruh, krompirjeva solata, kisle priloge (kumarice, pečene paprike), francoska solata … Poskusite jih speči tudi vi in postanite kralj zabave.

popolno pečena svinjska rebra 4

Pa dober tek!

Ocena:
Skupaj: 91 Povprečno: 4.2]

patricia

Moje vodilo v kuhinji je, da mora biti kuhanje preprosto, hitro, pa vendar še vedno okusno. Predvsem pa je treba izkoristiti vse dobrote, ki nam jih ponuja narava in kuhati sezonsko. Domači vrt, tržnica ali pa gozd nam ponujajo ogromno sestavin, ki jih lahko pripravimo za svoje domače.

Dodaj odgovor