Mafini z bučko, sirom in šunko
Print Friendly, PDF & Email

Ti slani mafini z bučko, sirom in šunko so lahko skupaj s solato kar samostojno kosilo (tudi kot priloga), večerja ali pa malica ob popoldanskem čaju. Vsekakor pa bodo zvezda piknika. Se hitro pripravijo in so odlični prigrizek, tako vroči kakor tudi hladni.

Mafini z bučko, sirom in šunko

Mafini z bučko, sirom in šunko – pripomočki

  • pekač za mafine s papirnatimi modelčki
  • ribežen
  • merilnik tekočin

Mafini z bučko, sirom in šunko – sestavine

Sestavine za 12 mafinov

  • 350 g bele gladke moke
  • 2 jajci
  • 100 ml mleka
  • 500 g jedilnih bučk
  • 150 g rezin šunke
  • 100 g naribane mocarele
  • 1 pecilni prašek
  • morska sol po okusu
  • poper po želji

Mafini z bučko, sirom in šunko – postopek priprave

Bučko naribamo na strgalu in posolimo, da izpusti del tekočine, nato naribamo tudi sir, lahko pa ga kupimo že naribanega, rezine šunke narežemo na kvadrate ali rezance.

V skledo ubijemo jajci in dodamo mleko, skupaj zamešamo, nato dodamo moko s pecilnim praškom.

Mafini z bučko, sirom in šunko

Vse sestavine zamešamo v rahlo testo, ki mu dodamo bučke skupaj s tekočino in jih umešamo, nato dodamo še narezano šunko in nariban sir, vse sestavine, dobro umešamo, da so enakomerno porazdeljene v testu.

Pekač za mafine obložimo s papirčki za mafine, ki jih s pomočjo čopiča naoljimo, da bomo pečene mafine lahko lepo dobili iz papirnatega modelčka, saj je njihova sestava takšna, da se sicer primejo na papirčke. Lahko pa jih pečemo tudi direktno  v pekaču za mafine, vendar moramo tudi tega predhodno naoljiti.

Maso nalagamo v posodice in jih napolnimo do dve tretjini.

Pečemo jih 25-30 minut v predhodno ogreti pečici na 200 °C, čas peke lahko tudi prilagodimo, če želimo bolj zapečene, nato jih previdno vzamemo iz pečice.

Če spečemo (pre)več mafinov, ohlajene shranimo  v posodi, ki se lahko pokrije in je primerna za shranjevanje živil ter mafine hranimo v hladilniku do 2 dni. Lahko pa jih tudi zamrznemo in po želji vzamemo iz zamrzovalnika, ter jih na sobni temperaturi odtajamo, odtajane lahko pogrejemo v navadni ali pa mikrovalovni pečici in zaužijemo.

Mafini z bučko, sirom in šunko

Uživajte v pripravi in obedu, doma pripravljenih mafinov z bučko, sirom in šunko. Lučka Glaser

Različne solate takšne mafine še dodatno osvežijo in obogatijo

Ocena:
Skupaj: 0 Povprečno: 0]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor