Ričet s kranjsko klobaso
Print Friendly, PDF & Email

Ričet s kranjsko klobaso je okusna in nasitna enolončnica, ki je zelo priljubljena v gostinskih lokalih, kjer nudijo malico ali kosila. Je enostavna za pripravo, zato si jo lahko pripravimo tudi doma. Ješprenj da enolončnici kremasto strukturo in obogati zelenjavo, ki mu jo dodamo, kranjska klobasa pa še dodatno da okus ričetu.

Ričet s krajnsko klobaso

Pripomočki za pripravo ričeta s kranjsko klobaso:

  • ni posebnih pripomočkov

Sestavine za ričet s kranjsko klobaso

Za šest oseb:

Priprava ričeta s kranjsko klobaso

Najprej damo kuhati ješprenj po navodilu, ki so navedena na embalaži, če nimamo na zalogi že kuhanega. Kuhanega odcedimo in pustimo ob strani.
Če uporabljamo svežo zelenjavo vso dobro operemo, po potrebi olupimo in skupaj s klobaso na drobno narežemo, zamrznjeno zelenjavo vzamemo iz zamrzovalnika, da se delno odtaja in jo tudi po potrebi na drobno narežemo. V lonec nalijemo vodo, dodamo na drobno narezano zelenjavo in klobaso.

Ričet s krajnsko klobasoLonec pokrijemo in kuhamo na zmernem ognju približno 20 d0 25 minut, da se zelenjava delno zmehča, nato dodamo že kuhan ješprenj.

Ričet s krajnsko klobaso

Dobro premešamo, dodamo začimbe in sol, ponovno premešamo, pokrijemo lonec in kuhamo še 2 do 3 minute.

Ričet s krajnsko klobaso

Ričet s kranjsko klobaso je kuhan. Pravi okus ričet dobi po nekaj urah, še najboljši pa je naslednji dan, zato je priporočljivo, da ga skuhamo za dva ali tri dni, če ga hranimo v hladilniku.

Ričet s krajnsko klobaso

Receptov za ričet je toliko, kot gospodinj, ki ga kuhajo, z malo iznajdljivosti pa vsaki uspe, da skuha čudovit ričet, ne glede na vrsto mesa ali pa tudi brez njega. Lučka Glaser

Zelenjavne mineštre so v kulinariki zmerom dobrodošle, zato prilagam nekaj nasvetov za njihovo pripravo:

  1. Najboljša Lojzijeva enolončnica.
  2. Slastna trojka v enolončnici.
  3. Koleraba v enolončnici.
  4. Mesna čorba za vsak dan.
  5. Pljučka s krompirjem v enolončnici.
  6. Vampi po tržaško.
  7. Kmečka enolončnica s šunko.
  8. Gosta zelenjavna enolončnica s svinjskim mesom.
  9. Zelenjavna juha z vodnimi žličniki in klobaso.
  10. Lojzijev lonec.
  11. Tople kumare s krompirjem.
  12. Jagenjček v obari.
  13. Pašta fižol.
  14. Fižolova enolončnica z vodnimi žličniki.
  15. Pasulj s kranjsko klobaso in suhim mesom.
  16. Ričet z juho od kuhanja šunke.
  17. Gobova enolončnica.
  18. Jurčki v enolončnici s testeninami.
  19. Manj kalorična enolončnica z jurčki.
  20. Juha z lisičkami in vrtno zelenjavo.
Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 5]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor