Prosena kaša s suhimi slivami in kislo smetano
Print Friendly, PDF & Email

Prosena kaša s suhimi slivami je sladkobnega okusa in so jo pripravljale že naše babice, da so nasitile svojo družino, saj je zelo nasitna in primerna za vse generacije. Z dodano kislo smetano pa postane še bolj nasitna in tudi kremasta.

Prosena kaša s suhimi slivami in kislo smetano

Pripomočki za proseno kašo s suhimi slivami

  • ni posebnih pripomočkov

Sestavine za proseno kašo s suhimi slivami in kislo smetano

Za šest oseb:

  • 250 ml prosene kaše
  • 200 g suhih sliv (češpelj)
  • 1500 ml vode
  • 40 g masla
  • 200 g kisle smetane
  • sol po okusu
  • sladkor po želji
  • 100 ml sesekljanih ali zdrobljenih orehov

Priprava prosene kaše s suhimi slivami in kislo smetano

Pripravimo si vse sestavine, ki jih bomo potrebovali, suhe slive za nekaj ur namočimo v vodi, najbolj primerno je, da jih namakamo preko noči. Namočene slive kuhamo v vodi v kateri so se namakale 5 minut, da se delno zmehčajo.

Prosena kaša s suhimi slivami in kislo smetano

Nato jim dodamo kašo, ki smo jo splaknili pod tekočo vodo, posolimo in kuhamo še 15 do 20 minut, oziroma se prilagodimo navodilom proizvajalca prosene kaše, ki so navedena na embalaži. Prosena kaša se med kuhanjem zelo nabrekne in popivna vso vodo, tako da je zmes prosene kaše in suhih sliv zelo gosta.

Prosena kaša s suhimi slivami in kislo smetano

Kuhano proseno kašo s slivami lahko ponudimo na krožniku ali v skodelici, otroci in sladkosnedci pa lahko še dodajo sladkor in tako obrok spremenijo v sladico.Prosena kaša s suhimi slivami in kislo smetanoObrok prosene kaše s slivami obogatimo s kislo smetano, da je jed bolj kremasta in potem potresemo še z mletimi ali grobo zdrobljenimi orehi.

Prosena kaša s suhimi slivami in kislo smetano

Najprej si pripravimo zajtrk, če nam kaj ostane, pa ga lahko popolne hitro spremenimo v sladico. Lučka Glaser

Poleg se prileže skodelica čaja:

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 5]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor