Kako porabiti rumenjake – recepti in predlogi
Print Friendly, PDF & Email

Poleg vprašanja, kako porabiti beljake, je vprašanje, kako porabiti rumenjake prav tako pogosto. Pa si poglejmo recepte, pri katerih za pripravo sladic, potrebujete le rumenjake.

kako-porabiti-rumenjake-recepti-in-predlogi-1

Linške rezine z orehi

Linške rezine z orehi so popolna kombinacija in krhko pecivo, ki se kar topi v ustih. V linških rezinah se prepletajo okusi orehov, limone, aroma ruma vse skupaj poveže v celoto, marelična marmelada pa doda piko na i.

Išlerji

Išlerji, so neverjetno krhki piškoti, polnjeni s čokoladno kremo.

Cimetove rolice

V mehkih cimetovih rolicah vas čaka prava eksplozija okusov.

Pita z vaniljevo kremo in slivami

Pita z vaniljevo kremo in slivami se ponaša s hrustljavim testom in mehkim, sočnim nadevom iz sliv in vaniljeve kreme.

Linške rožice s pomarančo

Linške rožice s pomarančo so rahli piškoti pri peki katerih bo čudovito dišala cela kuhinja.

Vanilijeva krema 1

Vanilijeva krema je zelo uporabna. Lahko jo uporabimo kot nadev ali pa samostojno sladico v kozarčku.

Vanilijeva krema 2

Dobra vanilijeva krema je lahko pikica na i dobremu obroku ali pa sladici katere del je.

Vanilijeva šarlota

Zagotovo poznate šarloto, saj je slovenska tradicionalna sladica. Nežna in okusna, to je vanilijeva šarlota. Prepustite se ji.

Mini sadne košarice z vanilijevo kremo

Krhke košarice, napolnjene z vanilijevo kremo, obložene s sadjem. Popolna kombinacija krhkosti, nežnosti in svežine – mini sadne košarice z vanilijevo kremo.

Domač puding

Domač puding je še ena izmed idej, kako porabiti rumenjake, pa še veliko bolj zdrav je. Poskusite in pripravite tudi domač puding z ribezom.

Slastna pita iz borovnic in višenj

Sladko kisel okus z noto cimeta in muškatnega oreščka se skriva v piti z borovnicami in višnjami.

Figova pita

Sočne in sladke fige v kombinaciji z mandljevimi lističi v figovi piti.

Domače napolitanke

Prepričajte se tudi sami, da so daleč najboljše domače napolitanke.

Ameriški krofi

Ste že poskusili ameriške krofe? Pravzaprav niso tako zelo drugačni od naših. No, razen tega, da imajo na sredini luknjico namesto polnila in da so obliti s prelivom.

Kolači Ferdinand

Kolači Ferdinand so nekaj, kar morate poskusiti, če še niste.

Izvrstni slivovi cmoki

Tudi slivovi cmoki so lahko sladica, ali pa glavna jed, kakor nam ustreza. Ti slivovi cmoki so narejeni iz skutinega testa in so resnično krasnega okusa. Pa še zelo enostavni za pripravo!

Hitra sladica

Ko nam pade sladkor in si zaželimo nekaj sladkega, takrat je kot nalašč hitra sladica, ki je, kot ste najbrž že ugotovili – pripravljena zelo hitro.

Skutine kocke

Hitro pripravljene in sočne skutine kocke.

Enostavna krhka pita z borovnicami

Krhka pita z borovnicami, ki bo uspela tudi tistim, ki ne marajo rokovati s krhkim testom. Poleg pa še borovničev nadev. Super kombinacija.

Pomarančni piškoti s pistacijo

Naj vas osvojijo pomarančni piškoti s pistacijami.

Piškoti srčki

Sladki in prikupni piškoti s srčki.

Skutina torta z dušenimi jabolki

Kombinacija skute in jabolk je naravnost fantastična. Poskusite in pripravite skutino torto z jabolki, ki obljublja svežino.

Slastna torta “tarte tatin” z jabolki

Gre za tradicionalno francosko sladico pri kateri je med peko sesto zgoraj in nadev spodaj, ko pa je torta ”tarte tatin” z jabolki pečena, pa jo obrnemo.

Čokoladni krofi z vanilijevo kremo iz pečice

Krofi iz pečice? Zakaj pa ne. In za povrh vsega še napolnjeni z vanilijevo kremo in obliti s čokolado.

Buhtlji

Buhtlji, kvašeno pecivo napolnjeno z marmelado ki nariše nasmeh na marsikateri obraz.

Štraube

Štraube ali kvašeni flancati. Poigrajte se z oblikami.

Kvašeni flancati – osnovni recept

Kvašeni flancati za pripravo katerih ne potrebujete veliko spretnosti.

Božične smrečice

Božične smrečice so še eni izmed piškotov za pripravo katerih potrebujete le rumenjake.

Ocena:
Skupaj: 10 Povprečno: 4.6]

Irena Trojar

Rada ustvarjam, pišem, vrtnarim ... Zelo rada pa tudi kuham. In ko kuham, rada eksperimentiram, se igram in ustvarjam povsem svoje jedi ... čisto vse pa začinim tudi z ljubeznijo. Upam, da vam bodo moji recepti všeč.

Dodaj odgovor