Linške rezine z orehi
Print Friendly, PDF & Email

Linške rezine z orehi so krhko pecivo, ki se kar topi v ustih. V linških rezinah se prepletajo okusi orehov, limone, aroma ruma vse skupaj poveže v celoto, marelična marmelada pa doda piko na i. Priprava je nadvse preprosta, rezultat pa odlično krhko pecivo.

linske-rezine-z-orehi (11)

Pripomočki za pripravo linških rezin z orehi

  • plastična skleda
  • kuhinjska tehtnica
  • merilnik tekočin
  • jedilna žlica
  • valjar
  • pekač velikosti 30*23 cm (lahko tudi malenkost večji)
  • nož za rezanje testa
  • nož
  • ribežen
  • električna pečica
  • sekljalnik

Sestavine za pripravo linških rezin z orehi

Za testo:

  • 220 g gladke bele moke
  • 150 g ostre bele moke
  • 1/4 pecilnega praška
  • 100 g sladkorja
  • 50 g drobno mletih orehov
  • 200 g masla sobne temperature
  • 2 rumenjaka
  • 1 dl mleka
  • 1 jedilna žlica kisle smetane
  • 1 jedilna žlica ruma
  • 1/2 nastrgane limonine lupinice bio limone
  • maslo za mazanje pekača
  • po želji sladkor v prahu za posip

Za nadev:

  • 10 zvrhanih žlic marelične marmelade (lahko tudi kakšna druga; če boste pekli v malo večjem pekaču, računajte tudi na žlico ali dve marmelade več)

Postopek priprave linških rezin z orehi

Najprej orehe, če imate cela jedrca, tako kot jaz s pomočjo sekljalnika drobno zmeljemo. Pečico pa priklopimo in nastavimo na 160 °C (ventilacijska pečica).

linske-rezine-z-orehi (16)

Nato v plastično skledo stresemo obe moki, pecilni prašek, sladkor in orehe.

linske-rezine-z-orehi (17)

Premešamo, nato pa dodamo na koščke narezano maslo.

linske-rezine-z-orehi (19)

Z rokami vse skupaj premešamo tako, da dobimo kašasto testo.

linske-rezine-z-orehi (20)

Naredimo jamico in vanjo vlijemo mleko, dodamo kislo smetano, rumenjaka, rum in naribano limonino lupinico.

linske-rezine-z-orehi (21)

Vse skupaj zgnetemo v gladko testo.

linske-rezine-z-orehi (22)

Pekač namažemo z maslom, testo pa oblikujemo v svaljka-sto obliko in odrežemo manjši konec testa (približno 1/4).

linske-rezine-z-orehi (23)

Večji konec testa enostavno z rokami porazdelimo po pekaču čim bolj enakomerno.

linske-rezine-z-orehi (24)

Čez testo premažemo marelično marmelado.

linske-rezine-z-orehi (25)

Sedaj pa manjši konec testa, ki smo ga prej odrezali od celote, na pomokani površini razvaljamo na približno 1–2 milimetra debelo. S pomočjo noža za rezanje testa (ali kar z navadnim, če ga nimate) testo narežite na poljubno široke trakove.

linske-rezine-z-orehi (1)

Trakove nato nalagamo čez marmelado. Izberete lahko poljuben vzorec. Kar vam je ljubše.

linske-rezine-z-orehi (2)

Linške rezine z orehi pečemo 25 minut pri 160 °C. Ko so pečene jih s pekačem vzamemo iz pečice in pokrijemo s kuhinjsko krpo in jih pustimo, da se popolnoma ohladijo. Nato jih razrežemo.

linske-rezine-z-orehi (3)

Namig
Najlepše se bodo rezale naslednji dan.

Prijetno sladkanje z linškimi rezinami z orehi vam želim!

Beljake lahko porabite za pripravo sočnih čokoladnih rezin. 

Ocena:
Skupaj: 18 Povprečno: 4.3]

Irena Trojar

Rada ustvarjam, pišem, vrtnarim ... Zelo rada pa tudi kuham. In ko kuham, rada eksperimentiram, se igram in ustvarjam povsem svoje jedi ... čisto vse pa začinim tudi z ljubeznijo. Upam, da vam bodo moji recepti všeč.

Dodaj odgovor