Osvežilen domač ribezov puding
Ko nam zmanjka idej kako porabiti domače sadje, se lahko lotimo priprave osvežilnega ribezovega pudinga. Osnovo te slastne sladice lahko po okusu kombiniramo tudi z drugim sadjem ali dodatki.
Osvežilen domač ribezov puding – pripomočki:
- 2 kozici
- manjša skleda
- posoda za merjenje tekočin
- žlica
- metlica
- kuhalnica
- posode za serviranje
- zajemalka
Osvežilen domač ribezov puding – sestavine:
- 500 ml mleka
- 1 rumenjak
- 3 žlice koruznega škroba (Gustin)
- 200 ml ribeza
- 1 žlica medu
Osvežilen domač ribezov puding – postopek:
V kozici segrevamo ribez. Ko začne razpadati, dodamo med in premešamo. Po okusu lahko dodamo tudi sladkor ali več medu.
V skledici zmešamo rumenjak in koruzni škrob, ter dolijemo še 3 žlice mleka. Po želji sladkamo.
Preostanek mleka nalijemo v drugo kozico in segrevamo. V vroče mleko zakuhamo škrob z rumenjakom. Pri nizki temperaturi kuhamo še približno deset minut. Nenehno mešamo, da se puding ne prismodi.
V še vroč puding prilijemo ribez z medom.
Dobro premešamo in nalijemo v posode za serviranje. Ohlajena jed se bo strdila.
Naj vam tekne!