Linške rožice s pomarančo
Print Friendly, PDF & Email

Linški piškoti s priokusom sveže pomaranče omamno odišavijo kuhinjo že med peko, njihov okus pa je čudovit. Pomarančna marmelada še dodatno poudari okus in aromo, vendar se jim odlično poda tudi katerekoli druga marmelada. Piškoti so rahli, prhki, slastni, … skratka odlični!

Linške rožice s pomarančo – pripomočki

  • posoda za mesenje
  • podlaga za valjanje
  • valjar
  • modelček za izrezovanje
  • pečica (klasična)
  • žlička
  • ožemalnik
  • ribežen
  • papir za peko
  • pekač

Linške rožice s pomarančo – sestavine

Za testo

  • 500 g bele mehke moke
  • 140 g mletega sladkorja
  • 1 zavojček vanilijevega sladkorja
  • sok ene pomaranče (srednje debele)
  • lupinica ene pomaranče (ali en zavojček)
  • 2 rumenjaka
  • 250 g masla
  • ščepec soli

Za namaz in posip

  • marmelada po izboru (približno 100 ml)
  • mleti sladkor (po okusu)

Linške rožice s pomarančo – postopek

Iz vseh sestavin zamesimo gladko testo. Mesimo tako dolgo, da je testo resnično homogene strukture.

Linške rožice s pomarančo

Testo sploščimo v obliko nizkega kvadra (da ga potem lažje razvaljamo) in pokrijemo z živilsko folijo, da preprečimo dostop zraka in sušenje. Testo pustimo počivati najmanj eno uro, lahko pa ga uporabimo tudi naslednji dan.

Linške rožice s pomarančo

Na pomokani podlagi testo razvaljamo na debelino pribl. 2-3 mm in z modelčkom izrežemo rožice. Na vsako drugo naredimo na sredini luknjo.

Linške rožice s pomarančo

Izrezane rožice polagamo na pekač, katerega smo obložili s papirjem za peko. Pekač damo v vnaprej ogreto pečico na 180 stopinj Celzija. Pečemo približno 10 minut oz. tako dolgo, da se piškoti rahlo obarvajo (ne preveč!)

Linške rožice s pomarančo

Pečene piškote odlagamo v posodo in jih pustimo, da se ohladijo.

linske-rozice-s-pomaranco-4Linške rožice s pomarančo

 

 

 

 

 

Ko so piškoti ohlajeni, jih z marmelado zlepimo skupaj.

Linške rožice s pomarančo

Po želji jih posujemo z mletim sladkorjem.

Linške rožice s pomarančo

Čez nekaj časa, ko se marmelada vpije v piškot, postanejo voljni in odlični!

Linške rožice s pomarančo

Prijetno sladkanje!

Ocena:
Skupaj: 10 Povprečno: 4.7]

Mojca A

Od malih nog sem bila mamin "asistent" v kuhinji in ta vloga mi je bila všeč. Rada jem in rada pečem, kuham malo manj, zato so tudi moji recepti bolj sladki, se pa najde tudi kakšen recept za lačen želodček, kateremu sladica šele sledi. Najbolj mi je v veselje, ko moje mojstrovine kmalu čudežno izginejo, domači pa se zadovoljno oblizujejo. :)

Dodaj odgovor