Piškoti srčki
Piškoti srčki so piškoti s temperamentom. Nikoli nas ne bodo razočarali, kajti prav ob vsakem času bodo izžarevali točno tisto kar bomo hoteli. Enkrat bodo zaljubljeni, drugič hvaležni, pa praznični ali pa samo sladki in prikupni.
Piškoti srčki – pripomočki:
- posoda za gnetenje testa
- tehtnica
- modelčki za piškote
- pekač
- peki papir
Piškoti srčki – sestavine:
Testo:
- 300 g gladke moke
- 200 g hladnega masla
- 100 g sladkorja v prahu
- par kapljic vaniljeve arome
- 1 rumenjak
- ščepec soli
- naribana pomarančna lupinica
Marmelada za polnilo piškotov
Sladkor v prahu za posip
Piškoti srčki – postopek:
Iz sestavin za testo ugnetemo testo in ga za 2 uri (ali več) hranimo v hladilniku. Nato odvzemamo del testa, ga razvaljamo in z modelčkom izrežemo piškote. Postopek ponavljamo tako dolgo, da porabimo vso testo. Pri naših srčkih smo uporabili 2 modelčka in sicer enega za spodnji del piškota in drugega z manjšim srčkom v levem kotu, za zgornji del piškota.
Izrezane srčke položimo na pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem. Piškote pečemo v predhodno ogreti pečici na 175 stopinj Celzija cca. 8 min oz. odvisno od pečice. Piškoti ne smejo porjaveti. Po pečenju jih takoj previdno odstranimo iz vročega pekača.
V kozici segrejemo marmelado do stadija, da marmelada postane skoraj tekoča. S takšno marmelado bomo lažje premazali spodnje dele piškotov.
Po vrhu jih potrosimo s sladkorjem v prahu.