Piškoti srčki
Print Friendly, PDF & Email

Piškoti srčki so piškoti s temperamentom. Nikoli nas ne bodo razočarali, kajti prav ob vsakem času bodo izžarevali točno tisto kar bomo hoteli. Enkrat bodo zaljubljeni, drugič hvaležni, pa praznični ali pa samo sladki in prikupni.

piskoti-srcki-4Piškoti srčki – pripomočki:

  • posoda za gnetenje testa
  • tehtnica
  • modelčki za piškote
  • pekač
  • peki papir

Piškoti srčki – sestavine:

Testo:

  • 300 g gladke moke
  • 200 g hladnega masla
  • 100 g sladkorja v prahu
  • par kapljic vaniljeve arome
  • 1 rumenjak
  • ščepec soli
  • naribana pomarančna lupinica

Marmelada za polnilo piškotov

Sladkor v prahu za posip

Piškoti srčki – postopek:

Iz sestavin za testo ugnetemo testo in ga za 2 uri (ali več) hranimo v hladilniku. Nato odvzemamo del testa, ga razvaljamo in z modelčkom izrežemo piškote. Postopek ponavljamo tako dolgo, da porabimo vso testo. Pri naših srčkih smo uporabili 2 modelčka in sicer enega za spodnji del piškota in drugega z manjšim srčkom v levem kotu, za zgornji del piškota.

piskoti-srcki-1Izrezane srčke položimo na pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem. Piškote pečemo v predhodno ogreti pečici na 175 stopinj Celzija cca. 8 min oz. odvisno od pečice. Piškoti ne smejo porjaveti. Po pečenju jih takoj previdno odstranimo iz vročega pekača.

piskoti-srcki-2V kozici segrejemo marmelado do stadija, da marmelada postane skoraj tekoča. S takšno marmelado bomo lažje premazali spodnje dele piškotov.

piskoti-srcki-3Po vrhu jih potrosimo s sladkorjem v prahu.

piskoti-srcki-5Sladko srčkanje!

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 5]

Dodaj odgovor