Vaniljina krema
S kremami izboljšujemo že tako dobre sladice. Priprava je zelo hitra in enostavna, pomeni pa “pikico na i”, veliko vrst sladicam.
Vaniljina krema – pripomočki:
- metlica za stepanje
- kozica za segrevanje mleka
- posoda za umešanje rumenjakov in sladkorja
Vaniljina krema – sestavine:
- 500 ml mleka z okusom vanilje
- 2 rumenjaka
- 10 dag sladkorja v prahu
- 1-2 dag jedilnega škroba
- vaniljeva aroma
- malo ruma ali rumove arome
Čas priprave: 30 minut.
Vaniljina krema – postopek priprave:
Rumenjaka in polovico sladkorja penasto umešamo. Dodamo škrob, ki smo ga predhodno raztopili v malo hladnega mleka, sočasno dodamo tudi vaniljevo aromo.
Nato postopoma dodajamo vrelo mleko, dodamo še preostali sladkor in kremo na plošči štedilnika stepamo tako dolgo, da zavre, in dodamo še malo ruma.
Pustimo da se malo ohladi in serviramo v steklenem kozarcu.
S toplo kremo prelivamo sladice, kot so jabočni zavitek, bistkvitna peciva in drugo, tik pred serviranjem.
Naj vam tekne!
Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 4]