Preprost domač puding
Ker želimo za svoje malčke le najboljše, se pogosto ustavimo ob prebiranju sestavin na embalažah. Včasih niti ne pomislimo, da lahko katero “instant” jed, pripravimo na bolj zdrav način kar doma. Pa priprava ne vzame nič več časa in spretnosti, kot kupljena varianta.
Preprost domač puding – pripomočki:
- kozica
- manjša skleda
- posoda za merjenje tekočin
- žlica
- metlica
- posode za serviranje
- zajemalka
Preprost domač puding – sestavine:
- 1 l mleka
- 2 rumenjaka
- 6 žlic koruznega škroba (Gustina)
- dodatki po želji (sladkor, vaniljina aroma, kakav…)
Preprost domač puding – postopek:
V posodo nalijemo 2 dl mleka, preostalo mleko pa nalijemo v kozico in počasi segrevamo. Po želji, lahko namesto kravjega, uporabite tudi drugo vrsto mleka (riževo, kokosovo, mandljevo). Tačas vmešamo škrob z rumenjaki in manjšo količino mleka.Z metlico dobro premešamo, da ne nastanejo grudice. Po želji lahko maso obogatimo s sladkorjem, aromami ali kakavom, puding pa bo uspel tudi brez dodatkov. Tik preden začne mleko vreti, med nenehnim mešanjem prilivamo prej pripravljeno maso.
Na nizki temperaturi kuhamo še deset minut, da se škrob dobro prekuha. Vmes mešamo, da se puding ne prismodi.
Še vročega nalijemo v posode za serviranje.
Naj vam tekne!