Kumare s hrenovko v enolončnici
Print Friendly, PDF & Email

Kumare s hrenovko v enolončnici so lahek in okusen obrok, ki je zelo hitro pripravljen še posebno, če imamo v zamrzovalniku shranjen zamrznjen krompir, kumare in v hladilniku pa prepraženo čebulo. Pa tudi sicer je obrok enostaven in hiter za pripravo.

Sveže kumare vsebujejo veliko vitaminov in mineralov, zato se jih naužijmo poleti, ko je v njih veliko vitamina B, C, železa, kalcija, predvsem pa veliko vode, ali pa jih pravilno zamrznemo za juhe, enolončnice, omake…

Kumare s hrenovko v enolončnici

Pripomočki za pripravo kumar s hrenovko v enolončnici

  • ni posebnih pripomočkov

Sestavine za pripravo kumar s hrenovko v enolončnici

Za štiri osebe:

Priprava kumar s hrenovko v enolončnici

Najprej iz zamrzovalnika vzamemo zamrznjene naribane kumare, če uporabimo sveže, jih olupimo in naribamo, v loncu stopimo praženo čebulo v masti, če uporabimo svežo, jo olupimo na drobno narežemo in prepražimo toliko, da čebula rahlo porumeni. Na prepraženo čebulo stresemo narezane kumarice, če so še delno zamrznjene, jih na zmernem ognju počasi segrevamo, da se razpustijo.

Kumare s hrenovko v enolončnici

Na tako pripravljene kumare dodamo krompir, ki smo ga pred tem skuhali, olupili in nato pretlačili, če je krompir zamrznjen, enostavno vse skupaj segrevamo toliko časa, da se tudi krompir razpusti in začne vse skupaj rahlo vreti, nato dodamo še paradižnikovo mezgo, liste lovorja, drobtine in sol, premešamo in kuhamo na zmernem ognju približno 15 minut.

Kumare s hrenovko v enolončnici

Za izboljšanje okusa dodamo še posušeno jušno zelenjavo, ki jo lahko nadomestimo tudi s svežimi začimbami, hrenovko narežemo na 1-2 centimetra velike koščke in jo dodamo kumarični enolončnici, vse skupaj kuhamo še pet minut in kosilo je pripravljeno.

Kumare s hrenovko v enolončnici

Kumare v enolončnici s hrenovko so hitro pripravljene, ponudimo jih lahko v skodelici ali krožniku.

Kumare s hrenovko v enolončnici

Kumare si lahko pripravimo hladne v solati ali tople v enolončnici. Lučka Glaser

Nekaj nasvetov za pripravo jedi iz kumaric: juhe, enolončnice, omake, solate:

Shranjevanje, vlaganje kumar:

Ocena:
Skupaj: 4 Povprečno: 4.5]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor