Kumarice obložene z zelenjavo in jajci japonskih prepelic
Print Friendly, PDF & Email

Kumarice obložene z zelenjavo in jajci japonskih prepelic so slastni prigrizek, ki ga pripravimo brez kuhanja. Tudi v pričakovanju obiskov jih v miru pripravimo, saj so narejeni hitro. Ko so narezki pripravljeni, jih postavimo v hladilnik, saj soohlajeni so še bolj slastni. Krožnik obložen s pridelki raznih barv in jajčka japonskih prepelic, dajo narezku izgled, ki je prijeten za oči, pa tudi želodček se prebudi ob pogledu na zanimiv, okusen in bogato obložen krožnik.

Pripomočki za pripravo obloženih kumaric:

  • deska za rezanje
  • nož
  • krožnik
  • strgalo

Sestavine za pripravo obloženih kumaric:

Za 2 osebi:

  • 1 večja kumarica (okoli 600 g)
  • 6 češnjevih paradižnikov
  • 12 oliv brez koščic
  • 3 korenčki srednje velikosti
  • 6 jajčkov japonskih prepelic – vloženih v kozarcu
  • sir mocarella – za ljubitelje sira
  • sol po okusu

Postopek za pripravo obloženih kumaric

Pripravimo si vse sestavine za pripravo slastnega prigrizka, po potrebi operemo kumaro, korenček in češnjev paradižnik,

Kumaro narežemo poševno na rezine široke 5 mm in jih posolimo.

Korenček nastrgamo in z njim obložimo rezine kumaric, kakor prikazuje slika.

Olive začnemo nalagati na rezine kumaric, ki so okrašene z nastrganim korenčkom ki preprečujejo, da bi se olive zvalile iz kumaric.

Nadaljujemo z jajčki, ki jih prerežemo na polovico.

Enako storimo s češnjevim paradižnikom.

Ljubitelji sira pa lahko dodajo tudi sir mocarella.

Nasvet; če je rezina kumarice dovolj velika, jajčka, češnjevega paradižnika in olive ni potrebno prerezati.

Tudi jaz sem zadovoljna, če mi uspe presenetiti goste, pa dober tek vam želim, Lučka Glaser.

Ocena:
Skupaj: 7 Povprečno: 4.7]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor