Kumarice v solati s kislo smetano
Print Friendly, PDF & Email

Kumarice v solati s kislo smetano so obrok, ki je zelo primeren za poletni čas, da nas osveži, odžeja in poteši lakoto. Kumarice vsebujejo veliko tekočine zato delujejo osvežujoče in v poletnih dneh nam kumare nadomestijo hrano in pijačo. Kumarice so nizkokalorične, saj vsebujejo več kot 97% vode. Vsebujejo tudi vitamine A, B1, B2 in C vitamin, kalij in natrij. Poznamo male kumarice za vlaganje in velike za pripravo solat, tudi male kumarice, če preveč zrastejo, lahko uporabimo za pripravo kumarične solate.

Pripomočki za pripravo kumaric v solati s kislo smetano

  • deska za rezanje
  • nož za lupljenje
  • krožnik
  • žlica
  • 2 večji žlici za mešanje kumaric
  • ribežen
  • skleda
  • 4 krožniki ali solatne skodelice

Sestavine za pripravo kumaric v solati s kislo smetano

Za 4 osebe:

  • 600 g kumaric neolupljenih
  • 1 čebula neolupljena
  • 4 žlice kisle smetane
  • 2 žlice solatnega olja z dodatkom bučnega olja
  • kis mešani (mešanica vinskega, sadnega in alkoholnega kisa)
  • sol po okusu
  • poper po okusu
  • peteršilj po želji

Postopek za pripravo kumaric v solati s kislo smetano

Kumarice operemo, stehtamo in pripravimo čebulo, priporočljivo je, da so kumarice ohlajene, da solata, ko je pripravljena, deluje osvežujoče. Kumarično solato začnemo pripravljati tik pred postrežbo in kumaric ne ožemamo.

Kumarice in čebulo olupimo.

Naribamo kumarice in čebulo.

Narezane, neožete kumarice in čebulo damo v skledo posolimo, dodamo solatno olje z dodatkom bučnega olja.

Na koncuu dodamo še mešani kis po okusu.

Vse skupaj dobro premešamo in solatne kumarice so pripravljene za postrežbo.

Naložimo na krožnike ali solatne skodelice. Po želji in okusu lahko potresemo z nadrobno narezanim peteršiljem in dodamo kislo smetano.

Poizkusite, kako osvežujoča je lahko kumarična solata, Lučka Glaser.

Ocena:
Skupaj: 27 Povprečno: 4.7]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor