Kumare s papriko in pire krompirjem
Print Friendly, PDF & Email

Kumare s papriko in pire krompirjem so lahek obrok, primeren za stare in mlade. Kombinacija kumar, paprike in pire krompirja, ki ga postrežemo poleg, daje obroku sladko kiselkast okus in nas nasiti,  kljub temu, da na krožniku ni mesa. Kumarice so nizkokalorične, saj vsebujejo več kot 97% vode. Vsebujejo tudi vitamine A, B1, B2 in C vitamin, kalij in natrij. Za pripravo kumaric s papriko lahko uporabimo shranek iz zamrzovalnika: solatne kumarice za ozimnico.

Pripomočki za pripravo kumar s papriko:

  • lonec
  • tehtnica
  • deska za rezanje
  • rezalnik za kumarice
  • nož
  • krožnik
  • kuhalnica
  • žlica
  • štedilnik

Sestavine za pripravo kumar s papriko:

Za štiri osebe:

  • 500 g kumar
  • 1 čebulo
  • 1 sveži paradižnik
  • 2 stroka česna
  • 1 žlica  jušne zelenjave začimbne mešanice, ali pol jušne kocke
  • 3 žlice olja
  • 1 žlička mlete sladke paprike
  • 1 žlica bele moke
  • ščepec kumine
  • voda po potrebi
  • sol po okusu
  • vejica peteršilja za dekoracijo
  • paradižnik za dekoracijo

Za pire krompri z muškatnem oreščkom:

  • 600 g krompirja
  • sol
  • 500 ml vode
  • 40 g masla
  • muškatni orešček
  • 100 ml mleka
  • 1 jušna žlica drobnjaka ali peteršilja (po želji)

Postopek za pripravo kumar s papriko:

Postopek priprave pire krompirja si oglejte na povezavi za pire krompirja z muškatnim oreščkom.

Kumare s papriko pa pripravimo tako, da si najprej pripravimo vse sestavine, ki jih bomo potrebovali: kumare, čebulo in česen olupimo, nato vse narežemo na drobno kot prikazuje slika.

V lonec damo olje in na njem prepražimo čebulo, da postekleni, nato dodamo na drobno narezan paradižnik in ga pražimo toliko časa, da se paradižnik razpusti.

Ko se je paradižnik razpustil, dodamo mleto papriko, moko, česen in vse skupaj dobro premešamo.

Nato dodamo na drobno narezane kumare in jušno zelenjavo, po potrebi dodamo zajemalko mlačne vode ali juhe in na zmernem ognju kuhamo še 10 minut. Omako poizkusimo in po potrebi tudi dosolimo.

Priporočam pa kumare s papriko postrežete s pire krompirjem in za dekoracijo uporabite drobni (češnjev) paradižnik in vejico peteršilja.

Ko so dnevi praznovanja z obilo mesa in sladkih dobrot za nami, si pripravimo bolj lahek obrok. Lučka Glaser

Vabim vas, da si ogledate še ostale moje recepte s kumaricami:

Ocena:
Skupaj: 6 Povprečno: 4.8]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor