Kumare z jogurtom v omaki
Print Friendly, PDF & Email

Kumare z jogurtom v omaki so okusne in so rahlo kislega okusa, ki ga še dodatno popestrita vino in dodani jogurt. Omaka je zelo primerna za ljubitelje lahke prehrane, posebno v vročih poletnih dneh. Priporočam vam, da kumarični omaki dodate kuhan krompir v kosih, če pa nam je ostala kuhana govedina od nedeljskega kosila, priložite košček ali dva in odlično kosilo je pripravljeno.

Kumare so nizkokalorične, saj vsebujejo več kot 97% vode. Vsebujejo tudi vitamine A, B1, B2 in C vitamin ter kalij in natrij.

Kumare z jogurtom v omaki

Pripomočki za pripravo kumar z jogurtom v omaki

  • ni posebnih pripomočkov

Sestavine za pripravo kumar z jogurtom v omaki

Za štiri osebe:

  • 1000 g naribanih kumar (svežih ali zamrznjenih)
  • 50 ml sončničnega olja
  • 1 žlica belega sladkorja
  • 100 ml belega vina
  • 180 g navadni jogurt
  • 1 žlička mlete sladke rdeče paprike
  • 1 žlička na drobno narezanega česna
  • sol po okusu
  • poper po okusu

Priprava kumar z jogurtom v omaki

V kozici segrejemo olje, dodamo beli sladkor in ga med stalnim mešanjem segrejemo toliko, da začne dobivati zlato rumeno barvo, nato pa dodamo še moko in dobro premešamo, da se moka razpusti in zmes postane gladka.

Kumare z jogurtom v omaki

Ves postopek pripravljamo na zmernem ognju, da sladkor in moka ne porjavita, zato takoj dodamo naribane kumare. Če uporabimo zamrznjene, jih pred uporab odtalimo (uporabimo skupaj z vodo).

Kumare z jogurtom v omaki

Vse skupaj premešamo in dodamo jogurt, vino, papriko in na drobno narezan česen, posolimo in po okusu tudi popopramo. Vse sestavine premešamo in pustimo na zmernem ognju vreti 15 do 20 minut.

Kumare z jogurtom v omaki

Če je omaka iz kumar pregosta, lahko dolijete vodo in si gostoto prilagodite svojemu okusu.

Kumare z jogurtom v omaki

Kumarična omaka, ki ji dodamo kuhan krompir v kosih je zelo primerna za ljubitelje lahke hrane, diabetike, tudi če dodamo še košček sli dva kuhane govedine.

Kumare z jogurtom v omaki

Kumare so pridelek iz vrta ali njive, z njimi so založene vse prehrambene trgovine, kuharske knjige, časopisi, internet in revije pa so polne receptov, zato jih koristno uporabite. Lučka Glaser

Pa še nekaj mojih nasvetov za pripravo juhe, omake, solate in shrankov iz kumaric:

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 4.3]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor