Solatni krožnik
Print Friendly, PDF & Email

Solatni krožnik je primeren obrok za poletne vroče dneve, ko nam juhe in druge vroče jedi ne odgovarjajo, zato si pripravimo obrok, ki ga ni potrebno kuhati. Zelenjavni obroki so zdravi, nasitni in nam potešijo lakoto, če pa imamo ohlajeno zelenjavo, pa deluje tudi zelo osvežujoče.

Pripomočki za pripravo solatnega krožnika

  • deska za rezanje
  • nož
  • skleda za pranje
  • cedilo
  • krožnik
  • žlice za mešanje

Sestavine za pripravo solatnega krožnika

Za 2 osebi:

  • 700 g kumar – ena naj bo v dolžini približno 30 cm
  • 20 g zelene solate hrastov list – oziroma solata, ki vam raste v vrtu
  • 70 g rumene paprike
  • 70 g zelene paprike
  • 50 g čebule
  • 80 g paradižnika
  • 2 žlički drobnjaka
  • 30 g mozzarelle

Postopek za pripravo solatnega krožnika:

Pripravimo zelenjavo, ki jo bomo uporabili pri pripravi solatnega krožnika, jo očistimo in operemo, damo na cedilo, da se zelenjava posuši, nato pa največjo kumarico olupimo, jo razpolovimo in odstranimo sredico. Sredico lahko kar takoj pojemo,če pa ima pečke prevelike, jo zavržemo.

Na kumaro, ki smo jo prerezali in izdolbli naložimo liste solate, ostale sestavine pa narežemo na manjše kocke, kakor je vidno na fotografiji spodaj.

Narezano zelenjavo posolimo, jo dobro premešamo in jo naložimo na kumarice, na koncu pa potresemo z na drobno narezanim drobnjakom.

Za izboljšanje okusa vse skupaj potresemo s sirom mozzarella in solata je pripravljena. Priporočam, da krožnik s pripravljeno solato za krajši čas postavite v hladilnik.

Tudi brez sladoleda se da ohladiti,
Lučka Glaser.

Ocena:
Skupaj: 9 Povprečno: 4.9]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor