Kislo zelje zabeljeno z ocvirki
Print Friendly, PDF & Email

Kislo zelje, zabeljeno z ocvirki, je najbolj naravno pripravljeno zelje in je odlična in enostavna priloga, ki se odlično poda pečenicam, krvavicam, pečenki, krompirju, žgancem, polenti …

Kislo zelje vsebuje na 100 g samo 22 kalorij in veliko koristnih sestavin, ki koristijo našemu zdravju, med drugim vitamin C, pa minerala cink in železo, veliko karotena in fenolnih spojin, ki dajejo kislemu zelju tudi veliko hranljivo vrednost, pomembno pa je, da zelje v vseh oblikah ureja prebavo.

Kislo zelje zabeljeno z ocvirki

Pripomočki za pripravo kislega zelja z ocvirki

  • ni posebnih pripomočkov

Sestavine za kislo zelje z ocvirki

Za 4 osebe:

Priprava kislega zelja zabeljenega z ocvirki

Kislo zelje damo v lonec in zalijemo s hladno vodo, dodamo še kumino in pristavimo na štedilnik, da zelje zavre v pokritem loncu, na zmerni temperaturi kuhamo 15 minut, da se zelje napol zmehča. Zelja ne kuhamo predolgo, ker se v tem primeru uniči veliko koristnih sestavin.Kislo zelje zabeljeni z ocvirki

Kuhano kislo zelje brez tekočine preložimo v posodice, skledo ali na krožnik, v katerem ga bomo postregli.

Kislo zelje zabeljeni z ocvirki

Kislo zelje zabeljeni z ocvirki

V tem času, ko smo kuhali zelje, pogrejemo ocvirke v masti, da se zapenijo.

Kislo zelje zabeljeni z ocvirki

Z zapenjenimi ocvirki zabelimo kuhano kislo zelje in še vroče postrežemo.

Kislo zelje zabeljeno z ocvirki

Tako pripravljeno zelje mi je najljubše in ga velikokrat tudi sama pripravim. Lučka Glaser

Zraven zelja pa lahko ponudimo tudi:

In seveda zraven lahko pripravimo tudi različne žgance:

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 5]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor