Motovilec z jajcem v solati
Print Friendly, PDF & Email

Motovilec z jajcem v solati si pripravimo v zimskem in spomladanskem času in z njim nadomestimo ostale solate, ki jih v tem času primanjkuje. Spomladi motovilec nabiramo vse do takrat, ko se začne pripravljati za cvetenje.

Motovilec spada pod solatnice in je zelo odporen na nizke temperature, vsebuje zelo veliko hranljivih snovi, vitaminov in mineralov. Listi motovilca vsebujejo tudi veliko zelenega klorofila, vitamina C in železa.

Motovilec z jajcem v solati

Pripomočki za pripravo motovilca z jajcem v solati:

  • ni posebnih pripomočkov

Sestavine za pripravo motovilca z jajcem v solati

Za dve osebi:

Priprava motovilca z jajcem v solati

Nabiranje motovilca je zelo zamudno delo, toda naša potrpežljivost je bogato poplačana, nam obogati kosilo ali večerjo. Motovilec nabiramo pazljivo tako, da že med nabiranjem odstranimo vse smeti in plevel in tako dodatno čiščenje pred pranjem ni potrebno.

Motovilec z jajcem v solati

Motovilec dobro operemo in ga pustimo na cedilu, da odvečna voda odteče, med pranjem moramo paziti, da ga preveč ne pretlačimo, da nežni listi motovilca ostanejo celi, tako bo tudi izgled skodelice z motovilcem zapeljiv in vabljiv.

Motovilec z jajcem v solati

V lonec naložimo jajca in dolijemo hladno vodo toliko, da so jajca prekrita. Ko voda zavre, je čas kuhanja na zmernem ognju 10 minut, jajca lahko skuhamo na zalogo, saj jih v hladilniku lahko shranimo za nekaj dni, lahko pa jih tudi olupimo in jih vložimo v kisu.

Motovilec z jajcem v solati

Oprani motovilec narahlo naložimo v skodelico, dodamo sol in česen in motovilec z vilicami narahlo premešamo, nato dodamo olupljeno, narezano v trdo kuhano jajce in solata je pripravljena.

Motovilec z jajcem v solati

Zelena solata, na kateri se bohoti v trdo kuhani jajček, nam vrne energijo in dobro razpoloženje. Lučka Glaser

Da bo obrok še bogatejši, da si bomo potešili lakoto vam zraven motovilca z jajci še priporočam zanimive in različne vrste obrokov:

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 5]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor