Slastna jetrca s polento
Print Friendly, PDF & Email

Slastna jetrca s polento so hitro pripravljena, hkrati pa so jetrca zelo mehka in se v ustih kar stopijo. Jetrca sicer naravo malo grenijo, ko jim dodamo kis postane omaka kremasto blago kislega okusa, zato priporočam za prilogo polento, ker je fantastična kombinacija. Odlično, poceni in hitro pripravljeno bogato kosilo. Povabim vas, da si ogledate spodnji recept.

slastna-jetra-s-polento

Pripomočki za pripravo jetrc s polento:

  • lonec za polento
  • kuhalnica
  • model iz silikona premer 20-25 cm
  • deska za rezanje
  • nož
  • lonec za pripravo jetrc

Sestavine za jetrca s polento:

(za 4 osebe)

Za polento:

  • 300 g  polenta za hitro pripravo zlato polje
  • 1 liter voda za polento
  • sol

Za jetrca

  • 1/2 kg svinjskih jetrc (lahko tudi telečjih)
  • 1/4 kg čebule
  • 6 dag maščobe
  • žlica moke
  • sol
  • poper
  • lovorov list
  • majaron
  • 2-3 dl vode
  • žlica kisa

Priprava jetrc s polento:

Priprava polente

Prvo skuhamo polento, da se lepo ohladi.

Namig
Jaz jo pripravim že zjutraj ali večer pred uporabo.

To storimo tako, da pristavimo vodo in počakamo, da zavre. Ko v loncu voda zavre, jo solimo in počasi stresamo polento med stalnim mešanjem. Zmanjšamo temperaturo in kuhamo 2- 3 minute.

Slastna jetrca s polento

Model iz silikona zmočimo s mrzlo vodo in vanj naložimo polento in pustimo, da se ohladi.

slastna-jetrca-s-polento

Polento, ko je ohlajena narežemo na poljubne kose. Postregli jo bomo skupaj z jetrci.

slastna-jetrca.s.polento

Priprava jetrc

Jetra narežemo na listke.

slastna-jetrca-s-polenot

Čebulo sesekljamo in jo na maščobi rahlo zarumenimo. Dodamo jetra in jih na hitro opražimo.

Slastna-jetra-s-polento

Potresemo jih z moko in še to prepražimo. Dodamo dišave, prilijemo vodo premešamo in dobro prevremo.

slastna-jetra-s-polento

Nazadnje še solimo in kisamo.

 

slastna-jetra-s-polento

Gotovo jed takoj ponudimo skupaj s polento.

slastna-jetra-s-polento

Dober tek vam želi Lučka

Ocena:
Skupaj: 24 Povprečno: 4.8]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor