Slastna jetrca s polento
Slastna jetrca s polento so hitro pripravljena, hkrati pa so jetrca zelo mehka in se v ustih kar stopijo. Jetrca sicer naravo malo grenijo, ko jim dodamo kis postane omaka kremasto blago kislega okusa, zato priporočam za prilogo polento, ker je fantastična kombinacija. Odlično, poceni in hitro pripravljeno bogato kosilo. Povabim vas, da si ogledate spodnji recept.
Pripomočki za pripravo jetrc s polento:
- lonec za polento
- kuhalnica
- model iz silikona premer 20-25 cm
- deska za rezanje
- nož
- lonec za pripravo jetrc
Sestavine za jetrca s polento:
(za 4 osebe)
Za polento:
- 300 g polenta za hitro pripravo zlato polje
- 1 liter voda za polento
- sol
Za jetrca
- 1/2 kg svinjskih jetrc (lahko tudi telečjih)
- 1/4 kg čebule
- 6 dag maščobe
- žlica moke
- sol
- poper
- lovorov list
- majaron
- 2-3 dl vode
- žlica kisa
Priprava jetrc s polento:
Priprava polente
Prvo skuhamo polento, da se lepo ohladi.
To storimo tako, da pristavimo vodo in počakamo, da zavre. Ko v loncu voda zavre, jo solimo in počasi stresamo polento med stalnim mešanjem. Zmanjšamo temperaturo in kuhamo 2- 3 minute.
Model iz silikona zmočimo s mrzlo vodo in vanj naložimo polento in pustimo, da se ohladi.
Polento, ko je ohlajena narežemo na poljubne kose. Postregli jo bomo skupaj z jetrci.
Priprava jetrc
Jetra narežemo na listke.
Čebulo sesekljamo in jo na maščobi rahlo zarumenimo. Dodamo jetra in jih na hitro opražimo.
Potresemo jih z moko in še to prepražimo. Dodamo dišave, prilijemo vodo premešamo in dobro prevremo.
Nazadnje še solimo in kisamo.
Gotovo jed takoj ponudimo skupaj s polento.
Dober tek vam želi Lučka