Sanjska rižota z ajdovo kašo, jurčki in lisičkami
Ni ga čez dobro rižoto. Rižota z ajdovo kašo in jurčki je zelo okusna, lahka in hitro pripravljena za kosilo ali večerjo, zraven ponudimo še solato. Je hitro pripravljen topel obrok, katerega recept si lahko preberete spodaj.
Pripomočki za pripravo rižote z ajdovo kašo, jurčki in slisičkami:
- deska za rezanje
- tehtnica
- nož
- kozica
- kuhalnica
- žlička
Sestavine za rižoto z ajdovo kašo, jurčki in lisičkam:
Za 4 osebe:
- 5 dag maščobe
- 8 dag čebule
- 30 dag jurčkov in lisičk
- 2 dl riža Basmati
- 2 dl ajdove kaše
- 3 stroke česna
- sol
- curry
- 4-6 dl vode za zalivanje
- 3 dag parmezana
- peteršilj
Priprava rižote z ajdovo kašo, jurčki in lisičkami:
Gobe narežemo na poljubne kose. Čebulo in česen sesekljamo.
Nato na maščobi zarumenimo sesekljano čebulo, dodamo česen malo pomešamo in dodamo še gobe, ki so narezane.
Na pol prepraženim gobam dodamo curry, riž, ajdovo kašo in solimo. Pomešamo in zalijemo z vodo ter pokrito počasi dušimo. Riž se ne sme razkuhati.
Pripravljeno rižoto naložimo na krožnik, potresemo s peteršiljem in parmezanom.
Pa dober tek vam želi Lučka