Koleraba po dunajsko
Rumena koleraba ima nežen okus in vsebuje samo 11 kalorij na 100 g. Koleraba je bogata z vitamini in minerali ter vpliva na zdravo kožo in lase in tudi na dobro prebavo. Pripravimo jo malo drugače, po dunajsko, kakor glavno jed s solato ali pa ob enolončnici.
Pripomočki za pripravo kolerabe po dunajsko:
- lonec
- ponev
- cedilo
- deska
- nož
- 3 krožniki ali sklede za paniranje
- vilice
- papirnati prtički
Sestavine za pripravo kolerabe po dunajsko:
(za 4 osebe)
- 500 g kolerabe
- sol
- voda za kuhanje
- 3 jajca za paniranje
- moka za paniranje
- drobtine za paniranje
- olje za cvrtje
Priprava kolerabe po dunajsko:
Kolerabo olupimo, narežemo na enake rezine (1 cm) in damo kuhat v vrelo, slano vodo za 7 minut.
Kuhane rezine kolerabe naložimo na cedilo.
Pripravimo sestavine za paniranje. In sicer: v eno posodo damo jajca, ki jih dobro razžvrkljamo, v drugo posodo damo moko, v tretjo posodo pa drobtine.
Kuhane rezine kolerabe najprej z obeh strani povaljamo v moki, potem v razžvrkljanih jajcih in nato še v drobtinah.
V vročem olju jih zlato rumeno ocvremo in jed je pripravljena. Čas pečenja je odvisen od temperature olja. Odlagamo jih na papirnate brisačke, ki bodo popivnale odvečno maščobo.
Dober tek vam želi Lučka