Koleraba po dunajsko
Print Friendly, PDF & Email

Rumena koleraba ima nežen okus in vsebuje samo 11 kalorij na 100 g. Koleraba je bogata z vitamini in minerali  ter vpliva na zdravo kožo in lase in tudi na dobro prebavo. Pripravimo jo malo drugače, po dunajsko, kakor glavno jed s solato ali pa ob enolončnici.

koleraba-po-dunajsko

Pripomočki za pripravo kolerabe po dunajsko:

  • lonec
  • ponev
  • cedilo
  • deska
  • nož
  • 3 krožniki ali sklede za paniranje
  • vilice
  • papirnati prtički

Sestavine za pripravo kolerabe po dunajsko:

(za 4 osebe)

  • 500 g kolerabe
  • sol
  • voda za kuhanje
  • 3 jajca za paniranje
  • moka za paniranje
  • drobtine za paniranje
  • olje za cvrtje

Priprava kolerabe po dunajsko:

Kolerabo olupimo, narežemo na enake rezine (1 cm) in damo kuhat v vrelo, slano vodo za 7 minut.

koleraba-po-dunajsko

Kuhane rezine kolerabe naložimo na cedilo.

koleraba-po-dunajsko

Pripravimo sestavine za paniranje. In sicer:  v eno posodo damo jajca, ki jih dobro razžvrkljamo, v drugo posodo damo moko, v tretjo posodo pa drobtine.

kolaraba-po-dunajsko

Kuhane rezine kolerabe najprej z obeh strani povaljamo v moki, potem v razžvrkljanih jajcih in nato še v drobtinah.

koleraba-po-dunajsko

V vročem olju jih zlato rumeno ocvremo in jed je pripravljena. Čas pečenja je odvisen od temperature olja. Odlagamo jih na papirnate brisačke, ki bodo popivnale odvečno maščobo.

koleraba-po-dunajsko

Dober tek vam želi Lučka

Ocena:
Skupaj: 14 Povprečno: 4.8]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor