Kumare z mletim mesom
Print Friendly, PDF & Email

Kumare z mletim mesom so okusne, z značilnim okusom po kumarah, ki ga ne izgubijo kljub dodanemu mesu in začimbah.

Kumara je zelo razširjena kulturna rastlina iz družine bučevk, iz katerih lahko pripravimo različne obroke od juh, enolončnic, omak in različnih solat, zelo pa so primerne za pripravo različnih shrankov. Sveže kumare vsebujejo veliko vitaminov in mineralov, zato se jih naužijmo poleti, ko je v njih veliko vitamina B, C, železa, kalcija, predvsem pa veliko vode.

Kumare z mletim mesom

Pripomočki za pripravo kumar z mletim mesom

  • ročni kuhinjski rezalnik

Sestavine za kumare z mletim mesom

Za šest oseb:

  • 1200 g solatnih kumar
  • 500 g mešanega mletega mesa
  • 160 g čebule
  • 40 g česna
  • 50 ml sončničnega olja
  • 600 ml vode
  • 3 žlice krušnih drobtin
  • 1 žlica jušne zelenjave (sveže (mokre) ali posušene)
  • 1 žlica mlete rdeče sladke paprike
  • sol po okusu

Za prilogo:

  • 1000 g krompirja
  • 2 žlici ocvirkov
  • voda po potrebi

Priprava kumar z mletim mesom

Pripravimo si kumare, čebulo in česen, ki jih bomo potrebovali za pripravo okusnih kumar z mletim mesom.

Čebulo in česen olupimo, jih na drobno sesekljamo in na rahlo prepražimo na sončničnem olju, toliko da zadiši po čebuli, nato dodamo mleto mešano meso in ga med mešanjem pražimo toliko časa, da spremeni barvo, to je 5 do 6 minut.

Kumare z mletim mesom

Kumare olupimo, prerežemo na polovico in, če vsebujejo že dozorela semena, jih z žlico odstranimo, narežemo jih na tanko na ročnem kuhinjskem rezalniku in jih skupaj s sokom, ki so ga kumarice izpustile, stresemo k prepraženem mesu in zalijemo z vodo.

Kumare z mletim mesom

Vse skupaj premešamo, posolimo in dodamo krušne drobtine, papriko in posušeno jušno zelenjavo, uporabimo lahko tudi svežo, ki jo na drobno narežemo. Vse sestavine kuhamo na zmerni temperaturi še 10 do 12 minut.

Kumare z mletim mesom

V loncu skuhamo neolupljen krompir, čas kuhanja je odvisen od velikosti in vrsti krompirja, da je krompir kuhan poizkusimo z vilicami, kuhan krompir olupimo in ga naložimo v skledo.

Kumare z mletim mesom

V kozici segrejemo ocvirke, toliko da se mast stopi in so ocvirki pregreti, z njimi potresemo po krompirju ki ga ponudimo kot prilogo kumaram z mletim mesom.

Kumare z mletim mesom

Kumare z mletim mesom so odlične, ne glede na posodo v katerih jih ponudimo, za ljubitelje krompirja, ki mu lahko dodamo ocvirke, pa tudi nasitne.

Kumare z mletim mesom

Kumare ali kumarice lahko tako pripravimo tudi tople in ni nujno, da jih vlagamo v kisu ali pripravimo v solati. Lučka Glaser

Še nekaj nasvetov za uporabo kumar ali kumaric, v omakah, juhah, enolončnicah, solati…, ali pa vložene:

In še različni recepti za vlaganje kumaric in kumar samostojno ali pa v solatah:

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 5]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor