Cvetača in brokoli v sirovi omaki
Zima je čas, ko na vrtu raste ta odlična zelenjava – cvetača in brokoli. Le-ta je polna okusov, pripravimo jo
Preberi večZima je čas, ko na vrtu raste ta odlična zelenjava – cvetača in brokoli. Le-ta je polna okusov, pripravimo jo
Preberi večRižota parmezana oziroma rižota s parmezanom je italijanska jed, ki jo predvsem jedo na severu Italije. Zelo enostaven krožnik z
Preberi večBogato beljakovinsko kosilo je kot nalašč za tistega moškega, ki je fizično garal celo dopoldne. Okus piščančjega mesa se odlično
Preberi večCvetača se marsikomu zdi dolgočasna in brez okusa. Pogosto se res izgubi med drugo zelenjavo, a ni treba, da je
Preberi večKo kuhamo domačo govejo juho, nam včasih ostane velik kos mesa, ki ga navadno pojemo zraven ob juhi ali kar
Preberi večImate puranje zrezke, nimate pa ideje, kaj z njimi narediti? Če ne želite klasično peči ali cvreti puranjih zrezkov, potem
Preberi večČe jajca oblečemo z mesno maso, jih paniramo in hrustljavo ocvremo, dobimo zelo nasitna jajca, tako imenovana slastna škotska jajca.
Preberi večPečena cvetača z začimbami je nekoliko drugačna priloga h glavni jedi od klasičnega krompirja ali riža. Mešanica začimb popestri za
Preberi večSe vam kdaj zgodi, da doma ostanete brez pašte ali kroglic za juho? Ne morete je pustiti kar “gole”. Vlivanci
Preberi večZakaj bi lignje vedno cvrli ali pekli na žaru oz. jih polnili klasično s šunko in sirom? Tokrat jih pripravite
Preberi večMleto meso je eno najbolj uporabnih, saj lahko iz njega pripravimo res ogromno različnih jedi. Ena izmed njih so tudi
Preberi večBujta repa je tradicionalna prekmurska jed s kislo repo, proseno kašo in kosom mesa. Kuha se v zimskem času. Še
Preberi večPri nas doma si enkrat mesečno privoščimo pizzo kar za kosilo. Ne zato, da bi bilo kosilo hitro narejeno, ampak
Preberi večVčasih kar ne vemo, kaj bi še naredili s piščančjim (ali puranjim) mesom. Ta recept je preprost, a vendarle inovativen
Preberi večLosos je kakovostna riba, ki je vrhunskega okusa, če jo le znamo pravilno pripraviti. Je tudi odlična izbira za hitro
Preberi večNedeljska kosila pri noni so sigurno med bolj prijetnimi spomini na otroštvo. In na mojem najljubšem jedilniku je bil nonin
Preberi večKako pripraviti mehke in rahle sirove štruklje, ki bodo taki kot bi jih pripravil profesionalni kuhar? Skrivnost je v rahlem
Preberi več