Sočna vratovina s krompirjem in zelenjavo
Vratovino lahko pripravimo na veliko načinov, toda jaz jo najraje pripravim po tem receptu, ker je izrazito sočna, polna sokov,
Preberi večVratovino lahko pripravimo na veliko načinov, toda jaz jo najraje pripravim po tem receptu, ker je izrazito sočna, polna sokov,
Preberi večBoranja je znana kot stara jed naših krajev in jo pripravljamo predvsem v času, ko so vrtovi polni mladega stročjega
Preberi večNekateri ljudje se izogibajo rdečemu mesu (svinjina, govedina) zaradi večjih vsebnosti maščob ali ga celo ne smejo uživati zaradi zdravstvenih
Preberi večMislim, da je lazanja moja najljubša jed. 🙂 Čeprav imam rada tudi testenine in čeprav se omaka pripravi podobno kot
Preberi večJešprenj, kot mu pravimo na Primorskem, drugod bolj znan pod imenom ričet, s suhimi rebrci je slovenska klasika primerna za
Preberi večPiščančja obara z zelenjavo je lahka, nizko kalorična jed, ki jo pripravljamo skozi vse leto z zelenjavo, ki je lokalno
Preberi večPirini polpeti s korenjem so odlično in hitro pripravljeno kosilo. Naredila sem jih iz pirine kaše, korenja in nekaj začimb.
Preberi večJagodni cmoki iz skutnega testa so poslastica, ki jo kot desert ponudimo ob lahki juhi ali mineštri in je del
Preberi večHitro in enostavno pripravljeno sta le dva pridevnika, ki opišeta to jed. Gratinirani tortelini v paradižnikovi omaki s česnom, baziliko
Preberi večŽelite hitro pripravljeno, zelo okusno in malo drugačno jed? V tem primeru so pica bučke prava izbira! Lahka, nizko kalorična
Preberi večBrez krompirja si težko predstavljamo tradicionalno slovensko kosilo. Poznamo veliko jedi, ki vsebujejo krompir. Ta je lahko glavna sestavina ali
Preberi večGoveji zrezki v omaki so pri nas doma priljubljena jed, saj nekateri člani moje družine obožujejo mesne jedi, meni pa
Preberi večPica z jurčki je zanimiva, slastna kalorično bogata pica, ki nam poteši lakoto ob vsakem delu dneva, ne bi pa
Preberi večBlitva je bila nekoč poznana zgolj kot priloga k morskim jedem. Danes blitvo pripravljamo na veliko načinov in je odlična,
Preberi večMesna nabodala z zelenjavo in sirom so okusna priloga predvsem rižu in pečenemu krompirju. Na piknikih pa jih lahko jemo samostojno. Zraven gre
Preberi večTestenine, na Primorskem enoznačno pašta, teknejo kadarkoli. Enostavne, nasitne, zraven pa lahko ponudimo milijon vrst omak, skratka domišljija je brezmejna.
Preberi večLjubitelji mesa in mesnih burgerjev se bodo razveselili doma pripravljenega burgerja, ki poleg okusnega mesnega polpeta vsebuje še paradižnik, rukolo
Preberi več