Njoki z drobnjakovo kremo
Drobnjak ima podobne učinkovine kot česen, le v manjših koncentracijah in je bolj blagega okusa. Odlično se poda k vsem
Preberi večDrobnjak ima podobne učinkovine kot česen, le v manjših koncentracijah in je bolj blagega okusa. Odlično se poda k vsem
Preberi večObožujem šparglje. Na 1001 način. Tudi v kombinaciji z rižem so naravnost odlični. Rižota s šparglji in bučkami je enostavno
Preberi večČe se sprašujete kaj so kaneloni … naj vam povem: odlične palačinke z nadevom, ovite v drobtine in cvrte v
Preberi večZelo rada imam jedi, ki so jih pripravljale naše babice. Tiste jedi, ki so v preteklosti bile vsaj 1x tedensko
Preberi večPoznate tisti občutek, ko je jed pripravljena tako dobro, da je prav sladka? Ko vratovino popečemo na hitro v lastnem
Preberi večNa sprehodu smo nabrali šopek divjih špargljev. Kako naj jih pripravimo? Ponujam vam še en enostaven in domiseln recept z
Preberi večKer sem zaposlena, mi velikokrat pride prav na hitro pripravljeno kosilo. Polenta s praženimi šampinjoni je kot nalašč za hitra
Preberi večŠpageti ala Carbonara, ki jih osvežimo in obogatimo z zelenjavo, na primer s porom, peteršiljem in vrtnimi zelišči, omamno dišijo
Preberi večPolenta je odlična izbira, kadar želimo na hitro pripraviti kaj za pod zob. Jemo jo lahko kot samostojno jed (na
Preberi večSladki krompir se od bolj poznanih sort krompirja ne razlikuje le po barvi in značilnem sladkobnem okusu, ampak tudi po
Preberi večKako narediti odlično musako, je vprašanje, ki marikomu dela preglavice. Vendar je v resnici musaka zelo enostavna za pripravo. Priprava
Preberi večRibje jedi so vedno dobra izbira, saj so lahke in hitro prebavljive. Poglejmo, kako pripravimo okusen ribji file s polento,
Preberi večČe si želite na hitro pričarati poletno morsko vzdušje še pred odhodom na dopust, ali pa v sivih jesenskih dneh,
Preberi večSvinjino ceni kar veliko Slovencev. Mnogi jo imajo za mehko in najokusnejše meso. Pripravimo jo lahko na veliko načinov. Svinjski
Preberi večGlavna sestavina njami kruhovega narastka je kruh, sama pa uporabljam tramezin, ker je brez skorje. Priprava je zelo hitra in enostavna. Narastek je primerna priloga raznim zrezkom z omako.
Preberi večSmuč – kralj sladkovodnih rib, pripravljen po Trojiško (po jezeru Sveta Trojica) bo navdušil tudi tiste, ki niso ljubitelji rib…
Preberi večFrtalja je tipična primorska jed, običajno narejena z zelišči. Tokrat jih bo nadomestil por, ki bo skupaj s pršutom dobil
Preberi več