Zdrav piščanec s kurkumo in z “julien” zelenjavo
Navadno pripravljamo piščančje ali puranje meso na klasičen način, tj. pečemo ga v pečici, na žaru ali pa ga cvremo.
Preberi večNavadno pripravljamo piščančje ali puranje meso na klasičen način, tj. pečemo ga v pečici, na žaru ali pa ga cvremo.
Preberi večGratiniran brstični ohrovt s sirom bo zagotovo teknil ljubiteljem te zelenjave in tudi tistim, ki to niso. Sir in začimbe,
Preberi večČe kaj zares obožujem, so to krompirjevi kroketi, ki so pripravljeni po tem receptu. Njami, lahko jih jem zraven vsake
Preberi večPo preveč obloženih mizah in kalorično bogati hrani si najpogosteje zaželimo nekaj bolj vsakdanjega, nekaj kar lahko pripravimo že kakšen
Preberi večAjdova kaša je okusna slovenska jed, ki jo lahko postrežemo kot prilogo ali kot glavno jed. Žal je čisto prevečkrat
Preberi večČe ste skuhali kakšno enolončnico, golaž ali kaj podobnega, se poleg odlično priležejo žličniki. Meni so najboljši okusni žličniki s
Preberi večV pozni jeseni se prične sezona odličnih velikih in mesnatih jadranskih lignjev. Najokusnejši so, če jih pripravimo na hitro. Lignji
Preberi večFalafel je tradicionalna jed iz Bližnjega vzhoda. Okusne, začinjene in ocvrte čičerikinike kroglice običajno postrežejo skupaj z zelenimi olivami, humusom
Preberi večNe veste, kaj bi danes pripravili za kosilo ali večerjo? Odličen predlog so pečenice z zeljem, ki te pogrejejo. Pogrejejo
Preberi večLe kdo ne mara pice? Otroci so z njo vedno navdušeni, medtem ko odrasli z domačo pico nismo vedno najbolj zadovoljni.
Preberi večMapo tofu je tipična sečuanska jed, ki je danes na menijih skoraj vseh restavracij na Kitajskem. Ima značilni okus kombinacije
Preberi večSvinjska ribica je okusno, zelo mehko, nežno in bolj pusto meso. Najbolj primerno je za cvrenje, žar in pečenje. Jaz
Preberi večSladki krompir iz pečice je okusna priloga iz gomolja, katerega okus spominja na kostanj. Sladki krompir je izredno bogat vir
Preberi večŠpinača je priljubljena jed, ko si zaželimo malo lažje hrane, odlična je tudi kot priloga. Najslajši so mladi spomladanski listki,
Preberi večKislo zelje je v zimskih mesecih hrana, ki bi se zaradi svoje zdravilne moči, moralo čim večkrat znajti na naših
Preberi večMineštra s stročnicami vsebuje pestro izbiro stročnic (lahko ji dodate različne vrste fižola, rdečo ali zeleno lečo in čičeriko) ter
Preberi večObara je dobrodošla v vsakem letnem času. Pozimi pogreje, poleti se prileže kot lahek obrok, pripravimo pa jo lahko z
Preberi več