Zelenjavna kamutova enolončnica
Kamut sodi med starodavna žita in vsebuje v primerjavi z drugimi žiti veliko več beljakovin. Poleg tega je bogat tudi
Preberi večKamut sodi med starodavna žita in vsebuje v primerjavi z drugimi žiti veliko več beljakovin. Poleg tega je bogat tudi
Preberi večKorenček je uporabna zelenjava v kuhinji, ki pa nikoli ne sme manjkati v mojem hladilniku. Tokrat sem ga uporabila na
Preberi večKadar nimamo časa za pripravo zakuh, kot so npr. rezanci, zdrobovi žličniki in ostali, ki rabijo počitek, lahko pripravimo žličnike s
Preberi večRibo naj bi jedli vsaj nekajkrat na teden. Mnogi tega ne počnejo, ker ne marajo intenzivnega okusa, ki ga mnoge
Preberi večGrenadirmarš je jed, ko skoraj iz nič pripravimo okusno in nasitno kosilo. Res je, da po videzu ni ravno slastna
Preberi večSaj vem, običajno je tako ko povabite goste? Tekate naokrog, da bo vse videti perfektno in bodo gosti dobro postreženi.
Preberi večKo sem se prvič srečala s skutnimi štruklji v juhi, mi ni bilo nič jasno. Nisem vedela, ali je jed
Preberi večŽe je prišel prvi zimski dan, zato je skrajni čas, da naše obroke dopolnimo s toplimi enolončnicami. Okusna zimska enolončnica
Preberi večKaj storiti s kosom govejega mesa, ki ostane po kuhanju goveje juhe? Pogosto ga porabimo tako, da pripravimo polpete. Tokrat
Preberi večDo sedaj sem se srečala s klasično sarmo iz mletega mesa, z dodatkom prekajenega mesa, riža in kislega zelja. Zadnjič
Preberi večMesne polpete so zelo okusna in priljubljena jed. Po domače jim pravimo tudi mesni polpeti, faširanci in še kako drugače.
Preberi večSvinjska rebra s kislim zeljem v pečici dišijo in so tako slastna, da se mi še danes, ko pišem recept cedijo sline!
Preberi večSkoraj vsak je že kdaj kupil svinjsko ribico, ki ni ravno poceni, potem pa je ni znal najbolje izkoristiti, saj
Preberi večZima je čas, ko na vrtu raste ta odlična zelenjava – cvetača in brokoli. Le-ta je polna okusov, pripravimo jo
Preberi večRižota parmezana oziroma rižota s parmezanom je italijanska jed, ki jo predvsem jedo na severu Italije. Zelo enostaven krožnik z
Preberi večBogato beljakovinsko kosilo je kot nalašč za tistega moškega, ki je fizično garal celo dopoldne. Okus piščančjega mesa se odlično
Preberi večCvetača se marsikomu zdi dolgočasna in brez okusa. Pogosto se res izgubi med drugo zelenjavo, a ni treba, da je
Preberi več