Bučkini polpeti
Print Friendly, PDF & Email

Bučkini polpeti so povsem enostavni za pripravo. Ljubiteljem bučk in zelenjavnih jedi bodo zagotovo všeč. Bučke vsebujejo zelo veliko vitaminov (C, B  in E) in mineralov. Vsebujejo tudi lutein, ki je koristen za naše oči in pa fosfor, kalij, magnezij, kalcij, mangan. Koliko dobrega v eni sami zelenjavi, kajne? Zavihajmo rokave in pripravimo okusno, brezmesno kosilo.

buckini-polpeti (11)

Pripomočki za pripravo bučkinih polpetov

  • ribežen
  • 2 večji skledi
  • ponev
  • jedilna žlica
  • štedilnik
  • plitek krožnik obložen s papirnatimi brisačkami
  • kuhinjska tehtnica

Sestavine za pripravo bučkinih polpetov:

(za 3-4 osebe, kot glavna jed, brez priloge)

  • 700 g bučk
  • 4 žlice moke
  • 6 žlic drobtin
  • 4 jajca
  • poper po okusu
  • sol po okusu
  • muškatni orešček po okusu
  • česen v prahu po okusu
  • 1 jedilna žlica peteršilja (posušenega ali šopek svežega)
  • maščoba za peko
Ideja
Po želji lahko dodate še malo naribanega sira.

Postopek priprave bučkinih polpetov

Bučke operemo in jim odrežemo oba konca. Nato bučke naribamo in jih posolimo. Pustimo jih stati 20-30 minut, da bučke spustijo vodo. Nato bučke dobro ožamemo.

buckini-polpetiNa ožete bučke damo jajca, moko, drobtine in vse začimbe. S čistimi rokami vse sestavine dobro premešano skupaj v enotno zmes.

buckini-polpeti-1

V ponvi segrejemo malo maščobe (jaz uporabim kokosovo mast). Nato pa s pomočjo jedilne žlice zajemamo maso za bučkine polpete in jo dajemo v ponev, kjer oblikujemo polpete. Bučkine polpete popečemo najprej z ene strani, nato jih obrnemo in popečemo še z druge strani.

buckini-polpeti-2

Ko so zlato rjavo zapečeni, so bučkini polpeti pečeni. Odlagamo jih na krožnik, obložen s papirnatimi brisačkami, ki bodo popivnale morebitno odvečno maščobo. Bučkine polpete postrežemo kot samostojno brezmesno kosilo skupaj z vašo najljubšo solato.

buckini-polpeti (1)

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 31 Povprečno: 4.4]

Irena Trojar

Rada ustvarjam, pišem, vrtnarim ... Zelo rada pa tudi kuham. In ko kuham, rada eksperimentiram, se igram in ustvarjam povsem svoje jedi ... čisto vse pa začinim tudi z ljubeznijo. Upam, da vam bodo moji recepti všeč.

Dodaj odgovor