Puranji zrezki na drugačen način
Puranji zrezki na drugačen način zvenijo najprej nekoliko skrivnostno, ko pogledate sestavine celo eksotično, v resnici pa so povsem preprosto pripravljeni zrezki v zelo okusni omaki. Gre torej za hitro in zelo okusno jed, primerno za vsakdanjik, ko pogosto nimamo časa za bolj zahtevno kosilo. Sicer pa četudi imamo čas, zakaj neki ne bi puranje zrezke pripravili nekoliko drugače kot ponavadi? Poskusite, čeprav ste morda v dvomih, in gotovo boste navdušeni!
Pripomočki za puranje zrezke:
- posoda za mariniranje
- ponev
- pokrovka za ponev
- obračalka
- kuhalnica
Puranji zrezki na drugačen način – sestavine za 2 osebi:
- 2 puranja zrezka
- 4 jušne žlice sojine omake
- 2 jušni žlici oljčnega olja
- ščepec soli in popra
- 1 pomaranča
- pol čajne žličke timijana ali 3 sveži listi timijana
- pol (domače) jušne kocke
- ščepec žafranike
- po potrebi malo vode
- 2 jušni žlici kisle smetane
Priprava puranjih zrezkov:
Puranja zrezka najprej operemo in po potrebi (če sta bolj debela) potolčemo. Damo ju v posodo in preko njiju prelijemo sojino omako. Zrezka pustimo v marinadi vsaj pol ure.
Po 30 minutah na ponvi segrejemo oljčno olje in zrezka na močnem ognju na hitro popečemo z ene strani.
Nato ju obrnemo in na hitro popečemo še z druge strani. Vmes ju solimo in popramo.
Medtem iztisnemo pomarančni sok in ga zlijemo v ponev.
Dodamo še timijan in (domačo) jušno kocko. Premešamo in pokrito kuhamo na zmernem ognju okrog 20 minut. Nato dodamo še žafraniko ter kuhamo še pet minut.
Tik pred koncem dodamo še kislo smetano, premešamo in pustimo pokrito kuhati še nekaj minut.
Puranji zrezki na drugačen način so res pripravljeni malo drugače – s pomarančnim sokom in sojino omako, rezultat pa je za prste polizat!
Lahko jih jeste samo s kruhom, meni pa najbolj teknejo Odlični krompirjevi kroketi, ki se skupaj s puranjimi zrezki ter odlično omako kar topijo v ustih. Uživajte v okusih in dober tek!