Zelje, koleraba in korenček v domači paradižnikovi omaki
Print Friendly, PDF & Email

Izviren in okusen recept s sestavinami, ki se vam v majhnih količinah premetavajo po hladilniku in ne veste kako jih porabiti.

Zelje, koleraba in korenček v domači paradižnikovi omaki

Pripomočki za izdelavo zelenjavne omake:

  • deska za rezanje
  • vok ponev
  • nož, žlica
  • ribežen
  • tehtnica

Sestavine za izdelavo zelenjavne omake:

Za 4 osebe

  • 1 večja čebula
  • 3 stroke česna
  • 150 g korenja
  • 150 g kolerabe
  • 200 g svežega zelja
  • kokosovo maslo
  • lovorjev list, peteršilj
  • sol, poper, mleta kumina
  • kurkuma, mleta rdeča paprika
  • 5 žlic paradižnikove omake
  • 2 žlici bučnega pireja
  • 1,5 dl vode

Postopek izdelave zelenjavne omake :

Čebulo in česen na drobno sesekljamo. Korenček, kolerabo in zelje narežemo na kocke.

Zelje, koleraba in korenček v domači paradižnikovi omaki

Vok postavimo na ogenj in stopimo kokosovo maslo. Prepražimo čebulo in lovorjev list. Ko čebula postekleni dodamo še česen in nato narezano zelenjavo. Premešamo in nato solimo, popramo, dodamo kumino, kurkumo in zalijemo z 1 dl vode. Premešamo in pokrito dušimo 10 min.

Zelje, koleraba in korenček v domači paradižnikovi omaki

Po 10 min dodamo rdečo mleto papriko, paradižnikovo omako in bučni pire (recept najdete tu).

Zelje, koleraba in korenček v domači paradižnikovi omaki

Vse skupaj premešamo, dolijemo še preostalo vodo in na zmernem ognju kuhamo še 15 min, oz. dokler ni zelenjava kuhana. Na koncu omako potresemo še s peteršiljem.

Zelje, koleraba in korenček v domači paradižnikovi omaki

K  jedi ponudimo kuhan krompir in/ali pečen kos mesa.

Predlog za serviranje

Zelje, koleraba in korenček v domači paradižnikovi omaki

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 0 Povprečno: 0]

Dodaj odgovor