Zelje, koleraba in korenček v domači paradižnikovi omaki
Izviren in okusen recept s sestavinami, ki se vam v majhnih količinah premetavajo po hladilniku in ne veste kako jih porabiti.
Pripomočki za izdelavo zelenjavne omake:
- deska za rezanje
- vok ponev
- nož, žlica
- ribežen
- tehtnica
Sestavine za izdelavo zelenjavne omake:
Za 4 osebe
- 1 večja čebula
- 3 stroke česna
- 150 g korenja
- 150 g kolerabe
- 200 g svežega zelja
- kokosovo maslo
- lovorjev list, peteršilj
- sol, poper, mleta kumina
- kurkuma, mleta rdeča paprika
- 5 žlic paradižnikove omake
- 2 žlici bučnega pireja
- 1,5 dl vode
Postopek izdelave zelenjavne omake :
Čebulo in česen na drobno sesekljamo. Korenček, kolerabo in zelje narežemo na kocke.
Vok postavimo na ogenj in stopimo kokosovo maslo. Prepražimo čebulo in lovorjev list. Ko čebula postekleni dodamo še česen in nato narezano zelenjavo. Premešamo in nato solimo, popramo, dodamo kumino, kurkumo in zalijemo z 1 dl vode. Premešamo in pokrito dušimo 10 min.
Po 10 min dodamo rdečo mleto papriko, paradižnikovo omako in bučni pire (recept najdete tu).
Vse skupaj premešamo, dolijemo še preostalo vodo in na zmernem ognju kuhamo še 15 min, oz. dokler ni zelenjava kuhana. Na koncu omako potresemo še s peteršiljem.
K jedi ponudimo kuhan krompir in/ali pečen kos mesa.
Predlog za serviranje
Dober tek!