Sardelice v koruzni moki
Print Friendly, PDF & Email

Sardelice v koruzni moki so slastne, hrustljave in zelo enostavne za pripravo.

Sardele so kulinariki zelo cenjene, saj so hitro pripravljene, zato jim nekateri pravijo tudi da so kraljice rib. Jadransko morje  je bogato z ribami in med njimi so najbolj cenjene sardelice, ki se uvrščajo med plave ribe, ki vsebujejo veliko nenasičenih maščobnih kislin omega 3 in omega 6, zato je priporočljivo, da jih večkrat vključimo na jedilnik.

Ljubitelji sardel pa poskusite tudi zlato ocvrte sardelice ali pa ocvrte sardele v čebulni marinadi. Ne bo vam žal.

Sardelice s koruzno moko

Pripomočki za pripravo sardelic v koruzni moki

  • ni posebnih pripomočkov

Sestavine za sardelice v koruzni moki

Za štiri osebe:

  • 1 kg sardelic
  • 50 ml olivnega olja
  • 80 g koruzne moke
  • 1 limona
  • morska sol po okusu
  • vejice peteršilja za dekoracijo

Postopek za pripravo sardelic s koruzno moko:

Svežim sardelicam, ki jih kupimo v trgovini ali ribarnici, odstranimo glavo, včasih dobimo že sardelice brez glave, v tem primeru prerežemo samo trebušni del in odstranimo drobovino. Tako očiščene sardelice hitro operemo pod tekočo vodo in jih naložimo v cedilo, da voda odteče, nato pa še na papirnate brisače, da se osušijo. Sardelice morajo biti suhe, da se v ponvi na olju lepo zapečejo.

Sardelice s koruzno moko

Najprej v primerno nizko posodo stresemo koruzno moko in  v njej povaljamo sardelice. V ponev položimo peki papir in na njega začnemo v krogu zlagati sardelice, ko je krog zaključen, jih posolimo in prelijemo z oljčnim oljem.

Sardelice s koruzno moko

Naložene sardelice pokrijemo z drugim listo peki papirja in jih na štedilniku, v ponvi pečemo približno 5 minut, nato jih skupaj s peki papirjem obrnemo in pečemo še 5 minut. Pri obračanju si lahko pomagamo s krožnikom, da sardelice ostanejo lepo zložene v krogu.

Sardelice s koruzno moko

Ko so sardelice pečene po obeh straneh, jih preložimo iz peki papirja na krožnik, dodamo rezine limone, kruh in za dekoracijo še vejice peteršilja.

Sardelice s koruzno moko

Tudi majhne ribe nas nasitijo, če jih dovolj ujamemo ali v trgovini kupimo. Lučka Glaser

Zraven pečenih sardelic s koruzno moko lahko ponudimo domač kruh ali pa različen krompir:

Ocena:
Skupaj: 4 Povprečno: 4.5]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor