Zlato ocvrte sardelice
Print Friendly, PDF & Email

Okusne, ocvrte sardelice, so zdrav obrok, ki ga hitro pripravimo, zraven pa sezonska solata in lahko uživamo na dopustu ali pa doma. Priprava ocvrtih sardelic je zelo enostavna.  Jaz obožujem sardelice brez kosti, zato pri čiščenju sardelic odstranim tudi kosti. Strokovnjaki poudarjajo, da so manjše ribe bolj zdrave in bolj priporočljive v prehrani  otrok in nosečnic. Sadelice spadajo med manjše ribe. Naj se na naših jedilnikih večkrat pojavijo sardelice.

Zlato ocvrte sardelice

Zlato ocvrte sardelice – pripomočki:

  • škarje
  • skleda s cedilom
  • skleda za moko
  • papirnate serviete
  • ponev
  • penovka

Zlato ocvrte sardelice – sestavine

Za 4 osebe:

  • 800 g sardelic
  • 4-6 žlic moke
  • 5 dl olja za cvrtje
  • sol

Zlato ocvrte sardelice – postopek:

Vodo osolimo in v njej speremo sardelice, ki smo jih kupili. Potem prerežemo trebuh izvlečemo drobovino, odstranimo glavo. Ob kosti potegnemo s prstom in odpremo sardelo kakor knjigo.

DSCN1550

Zlato ocvrte sardelice

Potegnemo še po drugi strani kosti, da odstopi od mesa. Kost potegnemo in jo pri repu odtrgamo. Sardelice po čiščenju vsako posebej na hitro speremo. Tako so sardelice očiščene, sedaj se morajo dobro odcediti in osušiti od tega je odvisno koliko moke se bo oprijelo sardelic.

Zlato ocvrte sardelice

V skledo stresemo moko in v njej povaljamo sardelice z obeh strani.  V ponev natočimo olje in ga segrejemo, da zacvrči, ko damo poskusno sardelico v ponev. Ko so sardele ocvrte na prvi strani in dobijo zlato rjavo barvo jih obrnemo, in ocvremo še po drugi strani,  da so obojestransko lepo zapečene

Zlato ocvrte sardelice

.

Zlato ocvrte sardelice

Ocvrte sardelice  naložimo na papirnate serviete, da popivnajo odvečno olje.

Zlato ocvrte sardelice

Še tople sardelice serviramo  z limono in, poleg lahko dodamo različne solate in kruh.

Zlato ocvrte sardelice

Dober tek vam želi Lučka.

Ocena:
Skupaj: 15 Povprečno: 4.8]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor