Shranjevanje kuhanega ričeta
Print Friendly, PDF & Email

Za shranjevanje kuhanega ričeta, ki smo ga skuhali po receptu “ričet s kranjsko klobaso” se odločimo takrat, ko je količina kuhanega ričeta prevelika in ga ne nameravamo shranjevati z zamrzovanjem za daljši čas, ga shranimo po sistemu vročega vlaganja, v kozarce za vlaganje s pokrovom.

Tako lahko namensko skuhamo večjo količino ričeta in ga shranimo za dni, ko nimamo časa, nekoč smo tako skuhali jedi za na dopust, ko smo kampirali.


Shranjevanje kuhanega ričeta

Pripomočki za shranjevanje kuhanega ričeta

  • hladilnik
  • kozarci s pokrovom

Sestavine za shranjevanje kuhanega ričeta

Količina primerna vašemu gospodinjstvu:

Postopek shranjevanja kuhanega ričeta

Kuhan ričet, ki ga imamo namen shraniti, zavremo in ga vročega polnimo v čiste segrete steklene kozarce, če kozarcev ne segrejemo, jih moramo polniti na kovinski podlagi, da ne počijo.

Kozarce polnimo do vrha, pred zapiranjem rob kozarca in notranji del pokrovčka obrišemo s čisto kuhinjsko krpo ali papirnatim servetom. Napolnjene kozarce pokrijemo z odejo, da se počasi ohladijo, ohlajene pa opremimo z etiketo o vsebini in času shranka. Tako napolnjene in ohlajene kozarce shranimo v hladilniku, njihova uporaba pa je najmanj 1 mesec.

Shranjevanje kuhanega ričeta

Dobra gospodinja si čas in kakšen korak prihrani tako, da določene jedi pripravi in shrani za dni, ko ji primanjkuje časa. Lučka Glaser

Preberite še naslednja recepta za vroče polnjenje že pripravljenih kuhanih živil:

In seveda po postopku vročega polnjenja pripravljamo tudi okusne domače marmelade:

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 4.3]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor