Karamela z mandlji – posip
Karamela z mandlji je idealna za različne posipe za sladice ali sladoled. Z njo lahko obogatite navadne biskvite in jim
Preberi večKaramela z mandlji je idealna za različne posipe za sladice ali sladoled. Z njo lahko obogatite navadne biskvite in jim
Preberi večVčasih se nam zgodi, da moramo nekaj okusnega pripraviti, pri čemer bi potrebovali tehtnico in mogoče tudi merilnik tekočin, a
Preberi večVelikokrat se nam lahko med kuhanjem pripeti, da ostanemo brez glavne sestavine ali nam preprosto uide, da potrebujemo za pripravo
Preberi večSlaščičarska krema je ena izmed najbolj uporabljenih krem v slaščičarstvu. Slaščičarsko kremo lahko uporabimo tako za nadev pite, princesk, peciva
Preberi večKadar imamo namen pripraviti kak okusen recept s svežimi ribami je pomembno le-te znati očistiti. Zelo pomembno je tudi, da
Preberi večImate boleče grlo ali se vas loteva kašelj? Če prisegate na domačo lekarno, lahko bonboni za boleče grlo nastanejo kar
Preberi večKaj je kivi in od kod izvira? Je užiten sadež kulturne skupine gozdne trte Aktinidije. Plodovi imajo obliko kokošjega jajca.
Preberi večKatere so vaše najljubše začimbe? Ali določene začimbe pogosto uporabljate za najrazličnejše juhe, omake, zavitke? Predlagam vam, da si pripravite
Preberi večKaj je čajota? Čajota je bodeča buča in ima več različnih imen: bodičevka, zelenjavna hruška, krištofina itd. Prihaja iz Srednje
Preberi večVsi vemo, da se goveji zrezki, če želimo da so mehki, kuhajo zelo dolgo. Obstaja trik, kako si vnaprej pripravimo
Preberi večLešniki in tudi drugi oreščki dobijo bolj intenzivna vonj in okus, če jih suho popražimo. Postopek je hiter in enostaven,
Preberi večGotovo si želite, da bi bili vaši piškoti nekaj zares posebnega. Vendar se vsi strinjamo, da okus ni vse. Ker
Preberi večVanilijev ekstrakt (tudi aroma, esenca, izvleček) je pri peki zelo uporaben. Uporabimo ga namesto ali poleg vanilijevega sladkorja, in sicer
Preberi večMnogi so mnenja, da moraš biti pravi mojster, da ti uspe narediti vlečeno testo. To mnenje je zelo zmotno, kajti
Preberi večPriljubljeno italijansko sladico panakoto pripravimo le v nekaj minutah, brez pečice in brez posebnih kulinaričnih veščin, zato je primerna tudi
Preberi večBi želeli pripraviti domačo jed iz sušene polenovke ali bakalarja, kot tej ribi rečejo v Dalmaciji. Najbolj zamudno je čiščenje,
Preberi večV hladnih dneh, ko se spopadamo s prehladnimi obolenji in bolečim grlom, so doma izdelani bonboni z žajbljem in timijanom
Preberi več