Origano za začimbo
Origano je začimba, ki je vsestransko uporabna. Brez origana si ne predstavljamo pice, dopolnjuje tudi okus jedem s paradižnikom, juham
Preberi večOrigano je začimba, ki je vsestransko uporabna. Brez origana si ne predstavljamo pice, dopolnjuje tudi okus jedem s paradižnikom, juham
Preberi večMešana solata za ozimnico, ki je pasterizirana, nam popestri jedilnik v obdobju, ko nimamo na razpolago sveže zelenjave, zato jo
Preberi večDo fig nisem gojila neke posebne ljubezni in vedno sem imela le nekaj suhih na rezervi, če bi kdo imel
Preberi večPa je zopet tu september. Upamo, da ste imeli lepo poletje in, da je pred nami še veliko lepih, toplih
Preberi večPražene lisičke za zamrzovalnik so najbolj kvalitetno pripravljene lisičke za shranjevanje. Če v zamrzovalniku shranimo termično neobdelane lisičke, te rade
Preberi večMarmelada iz zelenega paradižnika?! Ja! Vsekakor je posebna, tako kot njene sestavine. Najprej vas preseneti s svojo barvo, nato še
Preberi večKo zelenjava bogato obrodi, ne moremo vsega pridelka sproti porabiti. Nekaj zelenjave lahko shranimo v zamrzovalnik, a ta zavzame veliko
Preberi večČiliji (pri nas jim še vedno radi rečemo feferoni, saj beseda izhaja iz italijanskega jezika, kjer čilijem rečejo pepperoni) v
Preberi večLuštrek je začimba, ki ne bi smela manjkati v nobeni kuhinji, še posebej pri tistih, ki želijo živeti zdrav slog
Preberi večŽe nekaj let zapored vsako poletje skuham paradižnikovo omako, letos pa mi paradižnik ni tako dobro uspel in ga zato
Preberi večKečap je ena najbolj priljubljenih omak po vsem svetu. Paradižnikov domač kečap pa je sigurno odlična in zdrava nadgradnja kupljenega.
Preberi večKisle kumarice so zelo priljubljena ozimnica pri nas. Pa ste vedeli, da se prav tako dajo vložiti bučke? Mlade bučke
Preberi večSlivova marmelada iz pečice, kateri ni dodan sladkor, je pripravljena po sila enostavnem postopku. Slive očistimo, razpolovimo, naložimo v pekač,
Preberi večPasterizirane slive v kompotu so čudovit shranek, ki ohrani okus sočnih, zrelih sliv v njihovi zrelosti, slive pa po tem
Preberi večParadižnikova mezga z origanom je shranek, ki pride vedno prav pri pripravi raznih omak, enolončnic, kot dodatek rižotam, ajdovi in
Preberi večKdor je že poskusil domač ajvar, ve, kako močno se razlikuje od kupljenega. Mnogi se žal ne odločijo, da bi
Preberi večMarmelada iz rdečih in zelenih kosmulj je sladko kiselkastega okusa, ima značilen vonj in okus, ter nas spominja na marmelade
Preberi več