Por za ozimnico
Pospravite por za ozimnico kot odlično prehransko popestritev. Por vsebuje vse tiste snovi, ki jih najbolj potrebujemo ravno v zimskem času. Iz njega lahko hitro pripravite odlične jedi (Porova omaka s pirinimi svedri in zrezkom telečjih jetrc, Jurčki in por s širokimi rezanci), ki bodo v tem obdobju pomagale ohranjati tudi vaše zdravje. Sama imam por vedno na zalogi v svojem zmrzovalniku!
Por za ozimnico – pripomočki:
- nož za čiščenje zelenjave
- skleda za pranje
- glavni kuharski nož za sekljanje
- deska
- skleda za odlaganje
- strojček in vrečke za vakuumiranje
Por za ozimnico – sestavine:
Poljubno glede na količino pora, ki ga imate na voljo.
Por za ozimnico – postopek priprave
Če imate preveč domačega pora ga poberite še preden bo preveč dozorel in pokazal cvet. Neuporabne dele očistite že na vrtu in jih odvrzite na kompost. Por dobro operite in pustite na kuhinjskem prtiču, da se osuši. Osušenega narežite na poljubne kolobarje, pospravite v pripravljene vrečke in vakuumirajte.
Količina pakiranja je odvisna od vaših potreb. Če kuhate za dve osebi bo dovolj, da v posamezno vrečko pakirate cca 100 do 150 g narezanega pora (količina je odvisna od recepta).