Zelenjavna omaka za ozimnico po moje
Ko zelenjava bogato obrodi, ne moremo vsega pridelka sproti porabiti. Nekaj zelenjave lahko shranimo v zamrzovalnik, a ta zavzame veliko
Preberi večKo zelenjava bogato obrodi, ne moremo vsega pridelka sproti porabiti. Nekaj zelenjave lahko shranimo v zamrzovalnik, a ta zavzame veliko
Preberi večČiliji (pri nas jim še vedno radi rečemo feferoni, saj beseda izhaja iz italijanskega jezika, kjer čilijem rečejo pepperoni) v
Preberi večLuštrek je začimba, ki ne bi smela manjkati v nobeni kuhinji, še posebej pri tistih, ki želijo živeti zdrav slog
Preberi večŽe nekaj let zapored vsako poletje skuham paradižnikovo omako, letos pa mi paradižnik ni tako dobro uspel in ga zato
Preberi večKečap je ena najbolj priljubljenih omak po vsem svetu. Paradižnikov domač kečap pa je sigurno odlična in zdrava nadgradnja kupljenega.
Preberi večKisle kumarice so zelo priljubljena ozimnica pri nas. Pa ste vedeli, da se prav tako dajo vložiti bučke? Mlade bučke
Preberi večSlivova marmelada iz pečice, kateri ni dodan sladkor, je pripravljena po sila enostavnem postopku. Slive očistimo, razpolovimo, naložimo v pekač,
Preberi večPasterizirane slive v kompotu so čudovit shranek, ki ohrani okus sočnih, zrelih sliv v njihovi zrelosti, slive pa po tem
Preberi večParadižnikova mezga z origanom je shranek, ki pride vedno prav pri pripravi raznih omak, enolončnic, kot dodatek rižotam, ajdovi in
Preberi večKdor je že poskusil domač ajvar, ve, kako močno se razlikuje od kupljenega. Mnogi se žal ne odločijo, da bi
Preberi večMarmelada iz rdečih in zelenih kosmulj je sladko kiselkastega okusa, ima značilen vonj in okus, ter nas spominja na marmelade
Preberi večParadižnikova omaka z bučko je shranek, ki je pripravljen za takojšno uporabo, lahko jo uporabimo za preliv preko testenin, za
Preberi večFigova marmelada je zelo okusna, sladka in ima značilen vonj po figah, ki vsebujejo veliko sladkorja, glukoze in fruktoze, ter
Preberi večVložena paprika v kisu je pri nas pogosta in priljubljena ozimnica. Vendar pa jo lahko vložimo na več različnih načinov.
Preberi večSušenje drobnjaka je preprosta metoda, če želimo domači drobnjak uporabljati tudi izven sezone. Mnogim je posušeni drobnjak še bolj aromatičen
Preberi večVložene fige si lahko pripravimo, kot shranek za hladne zimske dni in jih ponudimo kot kompot, ali pa jih uporabimo
Preberi večMarmelada iz črnega ribeza je kiselkastega okusa z močnim vonjem in barvilom. Jagode črnega ribeza imajo zelo trdo lupino z
Preberi več