Kako pravilno skuhati riž
Kako pravilno skuhati riž, ne da bi bil razkuhan ali premalo kuhan? Predlagam da sledite temu nasvetu. Riž bo čudovit
Preberi večKako pravilno skuhati riž, ne da bi bil razkuhan ali premalo kuhan? Predlagam da sledite temu nasvetu. Riž bo čudovit
Preberi večOriginalni dunajski zrezek je tanek kos telečjega mesa, paniran in ocvrt v maščobi. Moral bi biti zelo tanek. Če na
Preberi večNajboljši krompirjev pire je penast, kremast, rahel, brez grudic, ravno prave teksture, da te nežno boža po ustih. Tri stvari
Preberi večTisti, ki poskusijo marmelado iz grozdja jurke, lahko tudi izbabele, vam bodo potrdili, da je to daleč, daleč najboljša marmelada.
Preberi večČe se radi potikate po jadranskih otokih se vam je že zgodilo, da ste nabrali divje rastoče fige, tiste majhne zelene,
Preberi večRdeča pesa, zdrava in okusna, dobra je za kri in vrsto drugih stvari. Pripravite si ozimnico in vložite slastno rdečo
Preberi večFigova marmelada je zelo okusen namaz, ki ga lahko pripravi vsak. Potrebujemo le sveže sadeže, želirno sredstvo, sladkor, malo časa
Preberi večSpet prihaja čas, ko pripravljamo ozimnico v kateri bomo uživali celo zimo pa vse tja do sredine spomladi. Ker si
Preberi večZakaj namakati oreščke, preden jih jeste? Zakaj toliko presnih in veganskih receptov govori o namakanju oreščkov pred uporabo? Preberite, če
Preberi večCepkana paprika? Hmmmm … le kaj bi to bilo? Slišala sem, da je za prste obliznit in zato sem šla
Preberi večVečina nas v tem času pripravlja ozimnico in morda ta nasvet prihaja ravno pravi čas. Med kuhanjem zelenjava vedno izgubi
Preberi večKorenčka je trenutno v izobilju in če ga imamo na vrtu, se veliko krat zgodi, da nam zraste precej majhnih
Preberi večAjda spada na slovenske jedilnike že vrsto let. Čeprav je pri nas uporabljena bolj v obliki žgancev, ki marsikomu ne
Preberi večVsi kupujemo ali smo kupovali po domače rečeno kocko, ki juham ali drugim jedem doda okus. Vendar morda vsi ne
Preberi večDanes se pogosto srečujemo z besedami zdrava prehrana, ekološka hrana, bio tukaj bio tam. Vsak človek si te pojme razlaga
Preberi večTrenutni letni čas nam omogoča, da si pripravimo domačo začimbno mešanico, ki jo bomo s pridom uporabljali vse leto. Na
Preberi večŽita spadajo med osnovna živila, brez njih skoraj ni jedilnika. Čeprav se danes velikokrat pojavljajo diete brez žit, nutricionisti
Preberi več