Odlična in preprosta kakijeva marmelada
Zdaj je sezona kakijev, ko kar ne vemo, kaj bi z njimi naredili. Če ga imate veliko in je že
Preberi večZdaj je sezona kakijev, ko kar ne vemo, kaj bi z njimi naredili. Če ga imate veliko in je že
Preberi večMnogi, ki so jo že poskusili, pravijo, da je domača šipkova marmelada najboljša marmelada. Seveda govorimo o domačih marmeladah, ki
Preberi večNovember je čas, ko še vedno lahko naberete šipek in izkoristite, kar vam ponuja narava. Šipek je rastlina, ki je
Preberi večNi pomembno, kako izkušeni kuharji smo, lahko smo popolni amaterji ali pa profesionalci, vedno se nam lahko kaj zalomi pri
Preberi večJesen počasi vstopa v zadnji mesec. Če vam je preostalo v košarah še kaj kostanja in ne veste, kako bi
Preberi večMmmmm … Obožujem čas, ko se bližajo božično-novoletni prazniki. Vsepovsod naokrog diši po kuhanem vinu, piškotih, poticah … Vse te
Preberi večV moji kuhinji je domača začimbna mešanica ena od pogosto uporabljenih sestavin, zato že vrsto let iz svojega vrta zadnje
Preberi večKaj podariti, da bo darilo izvirno, unikatno in osebno? Pa da, po možnosti, za obdarovanje nebi porabili celega premoženja? To
Preberi večGozd nam daje vrhunske kulinarične specialitete, le po njih moramo in seveda treba jih je najti. Skoraj vse vrste užitnih
Preberi večImate veliko jabolk in ne veste kam z njimi in kako bi jih shranili? Jabolčna marmelada je odličen odgovor na
Preberi večDobila sem buče. Nekaj sem jih narezala na kocke in shranila v skrinjo. Želela pa sem jih shraniti nekako drugače,
Preberi večČe želimo pripraviti zares okusne jedi po svojem okusu, je priprava lastnih, svežih začimbnih mešanic nujna. Poleg tega temnega karija,
Preberi večBananina marmelada je slasten namaz. Jemo jo lahko namazano na kruh, dodamo jo lahko različnim slaščicam in sladicam (rižev narastek,
Preberi večČiščenje lignjev je sila enostavno, čeprav nekoliko umazano opravilo. Če pri delu uporabite rokavice, boste hitro rešili tudi ta problem.
Preberi večJedilne oči pridejo vedno prav – z njimi že samo sadje ali zelenjava izgledata bolj zanimivo. Posebno uporabne pa so
Preberi večKorenčkovo – jabolčna marmelada me spominja na mojo babi, ki jo je delala vsako jesen, ko smo imeli veliko korenja
Preberi večGhee maslo je prečiščeno maslo iz katerega se s počasnim kuhanjem odstranijo ogljikovi hidrati, voda, beljakovine, laktoza … Njegova uporabnost
Preberi več