Zlati aromatiziran sladkor
Print Friendly, PDF & Email

Zlati aromatiziran sladkor je opojno dišeč kristalni sladkor, ki ga odišavimo z začimbami in shranimo v majhne lične kozarčke. Uporabljamo ga za sladkanje čajev in drugih napitkov, peko piškotov ali ga dodamo v razne kreme. Je super ideja za “darilo iz domače kuhinje”.

zlati-aromatiziran-sladkor-5

Zlati aromatiziran sladkor – pripomočki:

  • globok krožnik ali manjša skodelica
  • žlica
  • manjši stekleni kozarčki s pokrovi

Zlati aromatiziran sladkor – sestavine:

Na 100 g sladkorja potrebujemo 1-2 žlici  mletega cimeta.zlati-aromatiziran-sladkor-1

  • kristalni sladkor (bel ali rjav)
  • cimet v prahu

Za dekoracijo kozarčkov:

  • cimetove palčke
  • rafija

Zlati aromatiziran sladkor – postopek:

V globok krožnik stresemo kristalni sladkor. Uporabimo lahko beli ali rjavi sladkor, po želji. Količino prilagodimo potrebam. Ni potrebno, da količine tehtamo na gram natančno, ampak “na oko”.

zlati-aromatiziran-sladkor-2

Na približno 100 g kristalnega sladkorja je za lepo zlato rjavo barvo potrebno dodati 1-2 žlici cimeta v prahu.

zlati-aromatiziran-sladkor-3

Sladkor in cimet dobro premešamo, da dobimo enakomerno “zlato” barvo in prijetno aromo.

zlati-aromatiziran-sladkor-4

Zlati aromatiziran sladkor napolnimo v majhne steklene kozarčke in jih pokrijemo s pokrovčki. Če jih bomo podarjali za darilca, jih lahko okrasimo z rafijo, na katero zvežemo cimetovo palčko. Lično zapakiran dišeč sladkor je simpatično darilce iz domače kuhinje. Z njim lahko razveselimo sorodnike in prijatelje.

zlati-aromatiziran-sladkor-6

Imejte se opojno dišeče!

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 5]

Monique

Sem ljubiteljica čokolade in začimb, predvsem cimeta. Poleg raznih sladic rada pripravim tudi kaj slastnega iz tujih kuhinj. Moji recepti so enostavni, primerni tudi za začetnike.

Dodaj odgovor