Zlati aromatiziran sladkor
Print Friendly, PDF & Email

Zlati aromatiziran sladkor je opojno dišeč kristalni sladkor, ki ga odišavimo z začimbami in shranimo v majhne lične kozarčke. Uporabljamo ga za sladkanje čajev in drugih napitkov, peko piškotov ali ga dodamo v razne kreme. Je super ideja za “darilo iz domače kuhinje”.

zlati-aromatiziran-sladkor-5

Zlati aromatiziran sladkor – pripomočki:

  • globok krožnik ali manjša skodelica
  • žlica
  • manjši stekleni kozarčki s pokrovi

Zlati aromatiziran sladkor – sestavine:

Na 100 g sladkorja potrebujemo 1-2 žlici  mletega cimeta.zlati-aromatiziran-sladkor-1

  • kristalni sladkor (bel ali rjav)
  • cimet v prahu

Za dekoracijo kozarčkov:

  • cimetove palčke
  • rafija

Zlati aromatiziran sladkor – postopek:

V globok krožnik stresemo kristalni sladkor. Uporabimo lahko beli ali rjavi sladkor, po želji. Količino prilagodimo potrebam. Ni potrebno, da količine tehtamo na gram natančno, ampak “na oko”.

zlati-aromatiziran-sladkor-2

Na približno 100 g kristalnega sladkorja je za lepo zlato rjavo barvo potrebno dodati 1-2 žlici cimeta v prahu.

zlati-aromatiziran-sladkor-3

Sladkor in cimet dobro premešamo, da dobimo enakomerno “zlato” barvo in prijetno aromo.

zlati-aromatiziran-sladkor-4

Zlati aromatiziran sladkor napolnimo v majhne steklene kozarčke in jih pokrijemo s pokrovčki. Če jih bomo podarjali za darilca, jih lahko okrasimo z rafijo, na katero zvežemo cimetovo palčko. Lično zapakiran dišeč sladkor je simpatično darilce iz domače kuhinje. Z njim lahko razveselimo sorodnike in prijatelje.

zlati-aromatiziran-sladkor-6

Imejte se opojno dišeče!

Monique

Sem ljubiteljica čokolade in začimb, predvsem cimeta. Poleg raznih sladic rada pripravim tudi kaj slastnega iz tujih kuhinj. Moji recepti so enostavni, primerni tudi za začetnike.

Dodaj odgovor