Zlati aromatiziran sladkor
Zlati aromatiziran sladkor je opojno dišeč kristalni sladkor, ki ga odišavimo z začimbami in shranimo v majhne lične kozarčke. Uporabljamo ga za sladkanje čajev in drugih napitkov, peko piškotov ali ga dodamo v razne kreme. Je super ideja za “darilo iz domače kuhinje”.
Zlati aromatiziran sladkor – pripomočki:
- globok krožnik ali manjša skodelica
- žlica
- manjši stekleni kozarčki s pokrovi
Zlati aromatiziran sladkor – sestavine:
Na 100 g sladkorja potrebujemo 1-2 žlici mletega cimeta.
- kristalni sladkor (bel ali rjav)
- cimet v prahu
Za dekoracijo kozarčkov:
- cimetove palčke
- rafija
Zlati aromatiziran sladkor – postopek:
V globok krožnik stresemo kristalni sladkor. Uporabimo lahko beli ali rjavi sladkor, po želji. Količino prilagodimo potrebam. Ni potrebno, da količine tehtamo na gram natančno, ampak “na oko”.
Na približno 100 g kristalnega sladkorja je za lepo zlato rjavo barvo potrebno dodati 1-2 žlici cimeta v prahu.
Sladkor in cimet dobro premešamo, da dobimo enakomerno “zlato” barvo in prijetno aromo.
Zlati aromatiziran sladkor napolnimo v majhne steklene kozarčke in jih pokrijemo s pokrovčki. Če jih bomo podarjali za darilca, jih lahko okrasimo z rafijo, na katero zvežemo cimetovo palčko. Lično zapakiran dišeč sladkor je simpatično darilce iz domače kuhinje. Z njim lahko razveselimo sorodnike in prijatelje.
Imejte se opojno dišeče!