Božične začimbe
Mmmmm … Obožujem čas, ko se bližajo božično-novoletni prazniki. Vsepovsod naokrog diši po kuhanem vinu, piškotih, poticah … Vse te
Preberi večMmmmm … Obožujem čas, ko se bližajo božično-novoletni prazniki. Vsepovsod naokrog diši po kuhanem vinu, piškotih, poticah … Vse te
Preberi večV moji kuhinji je domača začimbna mešanica ena od pogosto uporabljenih sestavin, zato že vrsto let iz svojega vrta zadnje
Preberi večKaj podariti, da bo darilo izvirno, unikatno in osebno? Pa da, po možnosti, za obdarovanje nebi porabili celega premoženja? To
Preberi večGozd nam daje vrhunske kulinarične specialitete, le po njih moramo in seveda treba jih je najti. Skoraj vse vrste užitnih
Preberi večImate veliko jabolk in ne veste kam z njimi in kako bi jih shranili? Jabolčna marmelada je odličen odgovor na
Preberi večDobila sem buče. Nekaj sem jih narezala na kocke in shranila v skrinjo. Želela pa sem jih shraniti nekako drugače,
Preberi večČe želimo pripraviti zares okusne jedi po svojem okusu, je priprava lastnih, svežih začimbnih mešanic nujna. Poleg tega temnega karija,
Preberi večBananina marmelada je slasten namaz. Jemo jo lahko namazano na kruh, dodamo jo lahko različnim slaščicam in sladicam (rižev narastek,
Preberi večČiščenje lignjev je sila enostavno, čeprav nekoliko umazano opravilo. Če pri delu uporabite rokavice, boste hitro rešili tudi ta problem.
Preberi večJedilne oči pridejo vedno prav – z njimi že samo sadje ali zelenjava izgledata bolj zanimivo. Posebno uporabne pa so
Preberi večKorenčkovo – jabolčna marmelada me spominja na mojo babi, ki jo je delala vsako jesen, ko smo imeli veliko korenja
Preberi večGhee maslo je prečiščeno maslo iz katerega se s počasnim kuhanjem odstranijo ogljikovi hidrati, voda, beljakovine, laktoza … Njegova uporabnost
Preberi večVedno, ko le imam čas, naredim domače rezance, ki se nikakor ne morejo primerjati s tistimi iz trgovine. In še
Preberi večŽe kot otrok sem se naučila, da se kruha ne meče stran. Odkar imam svoje gospodinjstvo, se mi včasih zgodi,
Preberi večPrihaja jesenski čas in s tem tudi stara dobra goveja juha. Če vašo govejo juhico želite narediti še bolj slastno
Preberi večKo se postavi vprašanje, kakšno zakuho dati v juho ali obaro, se najraje odločim za odlične bešamelne cmočke. In za
Preberi večBližajo se hladni in vlažni jesenski in malce kasneje še zimski dnevi, idealni za razvoj in širjenje različnih virusov in
Preberi več