Instant kapučino za telebane
Print Friendly, PDF & Email

Mmmm, kaj tako lepo diši? To je omamno dišeča skodelica z gosto mlečno peno, ki nam nariše brčice, ki jih nato poližemo z jezikom. Pravijo, da najboljši kapučino (it. cappuccino) postrežejo v Italiji. Morda res, a dober kapučino – celo instant verzija – lahko nastane tudi v domači kuhinji. Brez aparata zanj in brez penilca mleka. Pomembna je priprava in pa seveda dobra družba, v kateri ga spijemo.

instant-kapucino-za-telebane-5

Originalni kapučino se predstavi:

Topel napitek z imenom kapučino, je doma v Italiji in je kombinacija mleka in kave. Če smo natančnejši, gre za 3 plastno sestavo: 1/3 kave espresso, 1/3 prevretega mleka in 1/3 spenjenega mleka. Obstaja tudi drugačna kombinacija: 1/3 kave espresso ter 2/3 spenjenega mleka. Ponekod spenjeno mleko nadomestijo s smetano.

Kapučino iz vrečke – instant kapučino za hitro pripravo:

Zdaj ste zagotovo pomislili na to, da instant kapučino pa zares zna pripraviti čisto vsak. Konec koncev so na embalaži kratka navodila; koliko žličk naj bi stresli v skodelico, da mešanico prelijemo v vročo (ne vrelo) vodo, premešamo in to je to. Ne, pa ni res! Poglejmo si nekaj trikov, kako pripravimo instant kapučino pravilno.

instant-kapucino-za-telebane-1

Instant kapučino po korakih:

V skodelico stresemo vrečko mešanice za kapučino ali odmerimo 3 – 4 žličke kapučina iz večje embalaže. Po želji lahko sladkamo, ni pa potrebno.

instant-kapucino-za-telebane-2

Vodo segrejemo na 80 °C. Če se zgodi, da nam voda zavre (kar se rado zgodi, sploh če nas obišče stara prijatljica in klepetamo), počakajmo, da se malce ohladi. Če bi na instant kapučino zlili vrelo vodo, bi uničili njegov okus in teksturo.

instant-kapucino-za-telebane-3

Vročo vodo polijemo po mešanici za instant kapučino, vendar nikakor ne nalijemo cele skodelice! V tem primeru bi nastale grudice, ki pa jih nihče ne mara. Nalijemo le toliko vode, da z njo pokrijemo dno skodelite in z žličko dobro premešamo.

instant-kapucino-za-telebane-4

Ko smo prepričani, da v skodelici ni več nobenih grudic, dolijemo preostalo vodo. Kako močno se instant kapučino peni, je sicer odvisno od vrste mešanice, ki jo kupimo. A naj vam zaupam en trik, kako ustvariti malce več pene. Ko dolivate vodo, jo “nalivajte z višine” (razdalja med skodelico in džezvo oz. grelnikom vode naj bo vsaj 20 cm). To počnite nad umivalno mizo.

instant-kapucino-za-telebane-5

Za piko na i lahko kapučino potrosimo s čokolado v prahu, kakavom ali mletim cimetom in ga postrežemo takoj.

instant-kapucino-za-telebane

Allora, un cappuccino per Lei. 🙂  Prijetno srkanje kapučina in dober “čvek” ob njem.

Ob kapučinu paše kaj sladkega, čokoladnega. Postrežemo lahko čokoladne piškote iz 3 sestavin, mentolove žepke ali čokoladne polžke s cimetom.

Ocena:
Skupaj: 9 Povprečno: 4.2]

Monique

Sem ljubiteljica čokolade in začimb, predvsem cimeta. Poleg raznih sladic rada pripravim tudi kaj slastnega iz tujih kuhinj. Moji recepti so enostavni, primerni tudi za začetnike.

Dodaj odgovor