Višnje za ozimnico
Print Friendly, PDF & Email

Višnje so odlično in zdravo sadje, ki nam pri spravilu nemalokrat naredijo veliko dela saj je kuhinja po spravilu lahko zelo umazana. Kako višnje za ozimnico pospraviti brez veliko truda in dodatnega čiščenja kuhinje poglejte v nadaljevanju.

zamrzovanje-visenj-6

Višnje za ozimnico – pripomočki:

  • skleda za pranje
  • sito
  • večji pekač ali nizka posoda
  • prozorna folija za živila
  • vrečke in strojček za vakumiranje

Višnje za ozimnico – sestavine:

  • domače višnje

Višnje za ozimnico – postopek priprave

Sveže nabrane domače višnje rahlo operete ter ocedite v situ. Pred zamrzovanjem jih pretresite v širšo posodo, da se osušijo. Glede na količino višenj, ki ste jih namenili za ozimnico pripravite ustrezno nizko posodo ali večji pekač. Po dnu ga obložite s prozorno živilsko folijo ali kar razrezano vrečko, tako boste preprečili prijemanje zamrznjenih višenj na posodo. Nanjo stresite osušene višnje in postavite v zamrzovalnik, da se popolnoma zamrznejo.

zamrzovanje-visenj-1-2

Z zamrzovanjem pred pakiranjem preprečite sprijemanje sadežev, ki jih boste kasneje lahko uporabili poljubno količino ne glede na velikost pakiranja saj bodo sadeži v vakumirni vrečki nesprijeti.

zamrzovanje-visenj-3-4

Posodo z zamrznjenimi višnjami vzemite iz zamrzovalnika, dvignite folijo ki ste jo namestili na dno posode ter zamrznjene višnje pakirajte in vakumirajte v poljubno velike pakete.

zamrzovanje-visenj-5

Ko boste višnje potrebovali za pripravo slastnih slaščic in jedi lahko uporabite celo pakiranje (Višnjevo jabolčna pita s kefirjem) ali samo del (Marmorni kolač, Poletni desert na hitro), saj bodo višnje nesprijete. Dajte jih v sito in polijte z mlačno vodo. Ko bodo še trde vendar dovolj mehke jih razkoščičite. Na ta način boste preprečili škropljenje višnjevega soka po kuhinji, le ta bo ostala čista. Delno zamrznjene višnje očistite veliko hitreje kot sveže. Sama se delnega zamrzovanja poslužim tudi pri kuhanju višnjeve marmelade.

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 3.3]

Irena Franić

Kuhanje in kreiranje novih receptov, uživanje ob dobro pripravljenem obroku v prijetni družbi. Vse to mi daje pravo energijo in dobro se počutim v svoji koži. Moj »način življenja« bi rada delila z vami! Vesela bom, če boste iz tega čudovitega potovanja v magični svet kulinarike odšli bogatejši za kakšno koristno izkušnjo, ki vam bo kasneje v pomoč tudi v domači kuhinji.

Dodaj odgovor