Kako naredimo piškotne drobtine ali prah brez elektrike?
Print Friendly, PDF & Email

Živimo v času, kjer se zdi, da je življenje brez elektrike nemogoče. A vendarle je včasih dobro, da se znamo znajti tudi brez tehnologije. Pa tudi če imamo elektriko in takšen ali drugačen multipraktik, ki najverjetneje hitreje zmelje piškote, kot ga nato mi očistimo, je dostikrat bolje uporabiti staro metodo “na roke”. Sploh če gre za manjšo količino. Poglejmo, kako naredimo piškotne drobtine brez elektrike.

Pripomočki za piškotne drobtine brez elektrike:

  • živilska vrečka
  • valjar
  • posoda

Malce za šalo, malce zares – potrebujemo še močne roke in dobro voljo. 🙂

V živilsko vrečko zložimo piškote. Običajno uporabimo albert piškote, piknik piškote, čajne ali katere podobne.

Rob vrečke dvakrat “zavihamo”, da drobtine piškotov ne bi padle ven. S pomočjo valjarja jih zdrobimo.

Vmes malo pretresemo vrečko in jih še valjamo z valjarjem. Čas in moč valjanja prilagodimo temu kar potrebujemo; bolj grobe in večje kose ali fino zdrobljene, ki so pravzaprav že piškotni prah. Piškotne drobtine ali prah lahko uporabimo za Tartufe z nutello na hitro, Čokoladne kroglice na hitro ali kakšno drugo maso, ki bi jo radi malce zgostili.

Na spodnji sliki so zares fino zvaljani piškoti – piškotni prah.

Večja količina izdelanih piškotnih drobtin ali piškotnega praha po tej metodi zagotavlja “zastonj fitnes” za mišice na rokah.

 

Ocena:
Skupaj: 11 Povprečno: 4.3]

Monique

Sem ljubiteljica čokolade in začimb, predvsem cimeta. Poleg raznih sladic rada pripravim tudi kaj slastnega iz tujih kuhinj. Moji recepti so enostavni, primerni tudi za začetnike.

Dodaj odgovor