Nasvet za peko palačink
Print Friendly, PDF & Email

Tudi vas moti nenehno dolivanje maščobe v ponev medtem, ko pečete palačinke? Naredite palačinke brez dolivanja olja v ponev med pečenjem in obračanjem.
Sama se pogosto izogibam peki palačink prav zaradi nenehnega vlivanja olja in posledično mastnih madežev okoli štedilnika. Včasih v ponev vlijem (pre)več olja, pa je palačinka premastna, spet drugič je olja premalo in se mi palačinka prilepi na ponev. Ali ste že obupali nad nenehnim dolivanjem olja v ponev za vsako palačinko posebej med peko? Če je odgovor pritrdilen, preberite moj nasvet in si olajšajte postopek pečenja palačink, saj za samo peko ne boste porabili niti kapljice olja med pečenjem. Ta nasvet lahko uporabite tako pri peki navadnih palačink, palačink brez mleka in ameriških palačink.

nasvet-za-peko-palacink

Kako speči palačinke, brez dolivanja olja?

Skrivnost je v masi za palačinke. In sicer v maslu, ki ga dodamo že pripravljeni masi za palačinke (ni važno katere palačinke pečete).

In sicer:

  • 50 g masla (na cca. 1 kg mase za palačinke,za 18-20 palačink).

Kako?

Da bi se izognili nenehnemu vlivanju in dolivanju olja v ponev, naslednjič naredite tako: najprej, kot ste vajeni, pripravite maso za palačinke. Nato pa, v nekoliko segreto ponev dajte 50 g masla (za cca. 1 kg mase) in ga počasi raztopite na tihem ognju.

nasvet za peko palacink

V že pripravljeno zmes za palačinke preprosto vlijte stopljeno, vroče maslo in takoj dobro premešajte.

nasvet za peko palacink

V čem je skrivnost? Vroče maslo se v zmesi za palačinke ohladi in spremeni v drobne kroglice. Sedaj spečemo palačinke in zmes preprosto vlijemo s pomočjo zajemalke v čisto in segreto ponev za palačinke.

nasvet-za-peko-palacink

Palačinke pečemo brez dolivanja maščobe, okoli 60 sekund,nato palačinko obrnemo na drugo stran in postopek ponovimo.

nasvet-za-peko-palacink

Obračanje palačinke na drugo stran bo nekoliko lažje če boste uporabili podolgovato lopatico.

nasvet-za-peko-palacink

Upam, da vam bo moj nasvet olajšal peko palačink.

Za konec še povabim, da si ogledate recept za orehove palačinke, v katerem dobite tudi recept za pripravo moje najljubše mase za palačinke. Ali pa recept za pripravo palačink brez mleka.

Ocena:
Skupaj: 20 Povprečno: 4.4]

Dodaj odgovor